Joulukana uunijuureksilla ja puolukkamajoneesilla
Joulukana uunijuureksilla ja puolukkamajoneesilla on vain muutamasta raaka-aineesta valmistuva juhlava ateria. Puolukkamajoneesi tuo perinteisempien makujen rinnalle kivaa twistiä.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Joulukana Mausteinen n1,7kg
Uunijuurekset
1 kpl lanttu
3-4 kpl porkkanaa
4-5 kpl jauhoista perunaa
1 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 kpl ruukkua persiljaa
Puolukkamajoneesi
1 dl puolukoita
1 rkl sokeria
2 dl majoneesia
Valmistusohje
- Ota Atria Joulukana huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen kypsennystä. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Poista Joulukana pakkauksesta, laita uunivuokaan ja paista uunin keskiosassa n. 1 h 45 min, kunnes lihan sisälämpötila paksuimmasta kohdasta on +75°C. Nosta uunista ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
- Joulukanan paistuessa valmista uunijuurekset. Pese juurekset huolellisesti. Kuori lanttu ja porkkanat. Leikkaa kaikki noin 1 cm paksuisiksi lohkoiksi tai palkeiksi. Levitä juurekset uunipellille leivinpaperin päälle, lisää päälle öljy ja suola ja kääntele. Paista joulukanan alapuolella noin 1 h. Kääntele muutaman kerran paistamisen aikana. Kun nostat Joulukanan uunista, nosta uunin lämpötila 220 ja siirrä juurekset uunin keskitasolle. Paista noin 10 minuuttia, kunnes juurekset ovat saanet kauniin paistopinnan. Hienonna persilja ja kääntele kypsien juuresten joukkoon.
- Juuresten ja Joulukanan paistuessa valmista puolukkamajoneesi. Laita puolukat kulhoon ja survo osan rakenne rikki esim. haarukalla – osa puolukoista saa jäädä kokonaisiksi. Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri ja majoneesi.
- Tarjoa Atria Joulukana uunijuuresten ja puolukkamajoneesin kanssa.