Makkarakranssit karpalo-appelsiinihillokkeella
Näyttävä ja herkullinen joulun herkkupöydän kruunu valmistuu helposti valmiista lehtitaikinasta ja Atria Artesaani Lämminsavustetusta raakamakkarasta. Makean pirskahtelevana lisukkeena tarjoiltavan karpalohillokkeen maustavat ihanan jouluiseksi appelsiini ja kaneli.
Raaka-aineet
Makkarakranssit
4 kpl lehtitaikinalevyjä
1 pkt Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara 240g
2-3 kpl oksaa salviaa
2-3 kpl oksaa persiljaa
1 kpl kananmuna
2 rkl seesamin ja/tai unikonsiemeniä
Karpalo-appelsiinihilloke
250 g karpaloita
0,5 dl vettä
1 dl sokeria
3 kpl kanelitankoja
0,5 kpl luomuappelsiini
Valmistusohje
Makkarakranssit
- Ota lehtitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kun taikinalevyt ovat sulaneet, laita kullekin levylle yksi Atria Artesaani Lämminsavustettu raakamakkara sekä muutama salvian ja persiljan lehti. Kääri taikina makkaran ja yrttien ympärille, nipistele sauma kiinni ja käännä sauma puoli alaspäin. Leikkaa kääröön poikittaisia viiltoja noin 2 cm välein, varo leikkaamasta makkaraa kokonaan katki. Muotoile kahdesta kääröstä yksi iso kranssi yhdistämällä kääröjen päät toisiinsa tai tee pieniä kransseja kustakin kääröstä yhdistämällä päät toisiinsa. Voitele kranssit kananmunalla ja ripota pinnalle seesamin ja/tai unikonsiemeniä.
- Paista kransseja noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin paistopinnan. Anna jäähtyä ja tarjoa karpalo-appelsiinihillokkeen kanssa.
Karpalo-appelsiinihilloke
- Laita karpalot, vesi, sokeri ja kanelitangot kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Pese appelsiini hyvin ja leikkaa esim. kuorimaveitsellä appelsiinin kuoresta suikaleita. Leikkaa vain kuoren keltaista osaa, vältä kitkerää valkoista osaa.
- Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 20 minuuttia, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Tarjoa hilloke makkarakranssin kanssa.