Jauhelihapää halloweeniin

Halloweenin juhlakattaus kaipaa aina jotain sekä karmivaa että herkullista – ja tämä jauhelihasta tehty uunissa paistettava pää on juuri sitä! Tämä resepti yhdistää kauhistuttavan ulkonäön ja mehevän maun tavalla, joka saa juhlavieraasi sekä hätkähtämään että himoitsemaan lisää.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g
0,5 tl sipulijauhetta
1 tl grillimaustetta tai paprikamaustetta
pippurisekoitusta tai mustapippuria myllystä
1 kpl kananmuna
2 kpl punasipuliviipaletta
10 kpl maissinjyviä
1 kpl voitaikinalevy
1 kpl pekonisiivu
kananmunaa voiteluun
Valmistusohje
- Yhdistä jauheliha ja mausteet. Sekoita joukkoon kananmuna ja vaivaa tasaiseksi.
- Kauli voitaikinalevy suuremmaksi uunipellille, jotta se peittää jauhelihapallon.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Muovaile jauhelihasta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tasainen pallo.
- Paina palloa hieman ohuemmaksi ja paina peukalolla kohdat silmille.
- Levitä voitaikina jauhelihan päälle, muotoile veitsellä silmän reiät, suuaukko. Tee lisäksi nenän kohdalle pienet viillot sieraimiksi.
- Laita silmien kohdalle punasipulikiekot ja asettele maissit suun kohdalle hampaiksi.
- Laita pekonisiivu suuhun kieleksi.
- Voitele koko komeus kananmunalla ja laita uuniin 200 asteeseen 30-40 minuutiksi.