Jauhelihapää halloweeniin

Työaika 15 min Kokonaisaika 45 min
4 annosta
Image.jpeg

Halloweenin juhlakattaus kaipaa aina jotain sekä karmivaa että herkullista – ja tämä jauhelihasta tehty uunissa paistettava pää on juuri sitä! Tämä resepti yhdistää kauhistuttavan ulkonäön ja mehevän maun tavalla, joka saa juhlavieraasi sekä hätkähtämään että himoitsemaan lisää.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g

0,5 tl sipulijauhetta

1 tl grillimaustetta tai paprikamaustetta

pippurisekoitusta tai mustapippuria myllystä

1 kpl kananmuna

2 kpl punasipuliviipaletta

10 kpl maissinjyviä

1 kpl voitaikinalevy

1 kpl pekonisiivu

kananmunaa voiteluun

Valmistusohje

  1. Yhdistä jauheliha ja mausteet. Sekoita joukkoon kananmuna ja vaivaa tasaiseksi.
  2. Kauli voitaikinalevy suuremmaksi uunipellille, jotta se peittää jauhelihapallon.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Muovaile jauhelihasta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tasainen pallo.
  5. Paina palloa hieman ohuemmaksi ja paina peukalolla kohdat silmille.
  6. Levitä voitaikina jauhelihan päälle, muotoile veitsellä silmän reiät, suuaukko. Tee lisäksi nenän kohdalle pienet viillot sieraimiksi.
  7. Laita silmien kohdalle punasipulikiekot ja asettele maissit suun kohdalle hampaiksi.
  8. Laita pekonisiivu suuhun kieleksi.
  9. Voitele koko komeus kananmunalla ja laita uuniin 200 asteeseen 30-40 minuutiksi.