Herttuan kanakastike

Työaika 15 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta
herttuan-kanakastike.jpg

Sydänmerkki on elintarvikepakkauksissa ja ravintoloiden listoilla esiintyvä merkki, joka osoittaa, että kyseinen tuote tai ateria on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Kun valitset tuotteita tai aterioita, joissa on Sydänmerkki, tiedät tekeväsi valintoja, jotka auttavat vähentämään muun muassa kovan rasvan ja liiallisen suolan aiheuttamia harmeja sekä sinulle että läheisillesi.

 

Atrian tuotevalikoimaan kuuluu kymmeniä Sydänmerkki-tuotteita. Nyt haluamme tarjota arjen avuksi myös Sydänmerkki-reseptejä - tässä yksi sellainen.

Raaka-aineet

300 g puutarhurin kasvissekoitusta (pakaste)

1 rkl rypsiöljyä

1 rasia Atria Kanan Fileesuikale Naturel 250g

3 dl punaviinikastiketta

2 dl Flora Ruokaa tai muuta kasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %)

1 rkl Välimeren yrttissekoitusta tai muita kuivattuja yrttejä

1/2 tl pippurisekoitusta

1/2 tl suolaa

Lisäksi

keitettyä täysjyväriisiä

keitettyä parsakaalia

vihersalaattia

öljypohjaista salaatinkastiketta (esim. yrttiöljyä)

Sydänmerkki-leipää

Sydänmerkki-levitettä

Valmistusohje

  1. Sulata kasvisekoitus ja valuta tarvittaessa.
  2. Kuumenna kasarissa öljy.
  3. Lisää kanasuikaleet. Paista kanoja hetki. Lisää kasvikset, punaviinikastike, kasvirasvasekoite ja mausteet.
  4. Anna hautua miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
  5. Tarjoile herttuan kanakastikkeen kanssa täysjyväriisiä, parsakaalia, vihersalaattia, öljykastiketta, Sydänmerkki-leipää ja -levitettä sekä vettä tai rasvatonta maitoa.