Grillatut kanan fileeleikkeet hiillostetun purjon kera
Helppo mutta superherkullinen sipuliöljy joka saa veden herahtamaan kielelle. Maukas ja ympäristöystävällinen speltti. Purjo, joka muuttuu kevyesti hiiltyessään lempeän paahteiseksi. Nämä kaikki yhdessä meheväksi grillattujen kanan fileeleikkeiden muodostavat tyylikkään annoksen joka on omiaan niin arjen luksukseksi kuin viikonlopun herkutteluun.
Tämä resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Kanan Ohut Fileeleike Naturel 720g
1-2 kpl purjoa
1 rkl öljyä
4 dl speltinjyviä
8 dl kasvislientä
2 dl kermaa
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 dl raastettua parmesania
Sipuliöljy:
1 kpl salottisipuli
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Valmista ensin sipuliöljy. Kuori ja hienonna salottisipuli, siirrä pieneen kulhoon. Lisää omenaviinietikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Vatkaa joukkoon oliiviöljy.
- Grillaa tai paista fileeleikkeet kypsiksi, ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Huuhtele purjo ja leikkaa 10 cm pätkiksi ja pitkittäin puoliksi. Sudi purjoihin öljy ja grillaa kuumassa grillissä 15 minuuttia, tai kunnes ovat pinnalta tummuneet ja sisältä pehmeät. Purjojen paahtaminen onnistuu myös uunissa, mikäli grilliä ei käytössä ole.
- Keitä speltinjyvät kasvisliemessä kypsiksi. Sekoita joukkoon kerma, kuumenna. Mausta suolalla, mustapippurilla ja raastetulla parmesanilla.
- Tarjoile grillatut Kanan Ohut Fileeleikkeet grillatun purjon, kermaisen speltin ja sipuliöljyn kanssa.