Dandan-nuudelit

Tulisen herkullinen makumatka Sichuaniin yhdellä reseptillä! Dandan-nuudelit ovat yksi Sichuanin keittiön rakastetuimmista klassikoista. Alun perin katukeittiöherkkuna tunnettu ruokalaji on vakiinnuttanut paikkansa maailman ruoka-areenoilla, ja syystä: se on nopea valmistaa, täynnä makua ja sopii mainiosti sekä arjen piristykseksi että viikonlopun hemmotteluhetkiin.
Raaka-aineet
Jauhelihamuru
2-3 kpl valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl soijakastiketta
1 pkt Atria Nauta-Viljapossu Jauheliha 400g
rypsiöljyä paistamiseen
Chiliöljy
1 dl rypsiöljyä
1 kpl kanelitanko
2 kpl tähtianista
Kastike
0,75 dl maapähkinävoita
3 rkl soijakastiketta
3 rkl valmistamaasi chiliöljyä
1,5 rkl ruokosokeria
2 tl paahdettua seesamiöljyä
3 rkl vettä
Lisäksi
0,5 dl kuorittuja maapähkinöitä paahdettuna tai suolapähkinöitä
1 kpl kevätsipulin varsi
250 g vehnänuudeleita
1 kpl paksoi
Valmistusohje
- Tee ensin chiliöljy. Kuumenna öljy kattilassa noin 160-asteiseksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää kanelitanko ja tähtianikset öljyyn. Anna mausteiden poreilla öljyssä noin 5 minuuttia. Nosta mausteet pois kattilasta. Sekoita chilirouhe kuumaan öljyyn ja anna maustua vähintään 15 minuuttia. Siivilöi chilirouhe halutessasi pois öljystä.
- Valmista jauhelihamuru. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita valkosipuli, inkivääri ja soijakastike kevyesti jauhelihaan. Anna lihan marinoitua 10 minuuttia huoneenlämmössä.
- Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on liian paksua.
- Rouhi maapähkinät. Hienonna kevätsipuli.
- Ruskista jauheliha öljyssä pannulla kovalla lämmöllä.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää paksoin lehdet kantoineen kypsymään pariksi minuutiksi nuudelien joukkoon. Valuta nuudelit ja paksoi. Hienonna paksoi.
- Kokoa annokset kulhoihin laittamalla pohjalle kastiketta, päälle nuudeleita, jauhelihamurua ja paksoita. Lisää pinnalle pähkinärouhetta ja sipulisilppua. Sekoita kastike nuudeleihin ja tarjoa heti.