Dandan-nuudelit

Työaika 40 min Kokonaisaika 40 min
4 annosta
IMG_5567.jpg

Tulisen herkullinen makumatka Sichuaniin yhdellä reseptillä! Dandan-nuudelit ovat yksi Sichuanin keittiön rakastetuimmista klassikoista. Alun perin katukeittiöherkkuna tunnettu ruokalaji on vakiinnuttanut paikkansa maailman ruoka-areenoilla, ja syystä: se on nopea valmistaa, täynnä makua ja sopii mainiosti sekä arjen piristykseksi että viikonlopun hemmotteluhetkiin.

Raaka-aineet

Jauhelihamuru

2-3 kpl valkosipulinkynttä

2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

2 rkl soijakastiketta

1 pkt Atria Nauta-Viljapossu Jauheliha 400g

rypsiöljyä paistamiseen

Chiliöljy

1 dl rypsiöljyä

1 kpl kanelitanko

2 kpl tähtianista

Kastike

0,75 dl maapähkinävoita

3 rkl soijakastiketta

3 rkl valmistamaasi chiliöljyä

1,5 rkl ruokosokeria

2 tl paahdettua seesamiöljyä

3 rkl vettä

Lisäksi

0,5 dl kuorittuja maapähkinöitä paahdettuna tai suolapähkinöitä

1 kpl kevätsipulin varsi

250 g vehnänuudeleita

1 kpl paksoi

Valmistusohje

  1. Tee ensin chiliöljy. Kuumenna öljy kattilassa noin 160-asteiseksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää kanelitanko ja tähtianikset öljyyn. Anna mausteiden poreilla öljyssä noin 5 minuuttia. Nosta mausteet pois kattilasta. Sekoita chilirouhe kuumaan öljyyn ja anna maustua vähintään 15 minuuttia. Siivilöi chilirouhe halutessasi pois öljystä.
  2. Valmista jauhelihamuru. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita valkosipuli, inkivääri ja soijakastike kevyesti jauhelihaan. Anna lihan marinoitua 10 minuuttia huoneenlämmössä.
  3. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on liian paksua.
  4. Rouhi maapähkinät. Hienonna kevätsipuli.
  5. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla kovalla lämmöllä.
  6. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää paksoin lehdet kantoineen kypsymään pariksi minuutiksi nuudelien joukkoon. Valuta nuudelit ja paksoi. Hienonna paksoi.
  7. Kokoa annokset kulhoihin laittamalla pohjalle kastiketta, päälle nuudeleita, jauhelihamurua ja paksoita. Lisää pinnalle pähkinärouhetta ja sipulisilppua. Sekoita kastike nuudeleihin ja tarjoa heti.