Satay-kanavartaat ja seesamimajoneesi

Työaika 30 min Kokonaisaika 2 t 30 min
4 annosta

Näissä aasialaishenkisissä vartaissa on ihana pähkinäinen maku

Raaka-aineet

1 pkt Atria Kanan Ohut Fileeleike Naturel 480g

Marinadi:

1 dl kookosmaitoa

3 rkl limemehua

1/2 dl soijakastiketta

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 punainen chili kuutioituna

2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

1 tl suolaa

100 g maapähkinävoita

Koristeluun:

1/2 dl suolapähkinöitä rouhittuna

1/2 dl kookoskermaa

2 rkl tuoretta korieanteria silputtuna

1/2 punaista chiliä hienonnettuna

Seesamimajoneesi:

2 dl majoneesia

1 tl seesamiöljyä

1/2 tl limemehua

1/2 tl suolaa

2 rkl seesaminsiemeniä (vaaleita tai tummia)

Valmistusohje

  1. Sekoita marinadin aineksen keskenään ja tarkista maku. Leikkaa broilerinfileet kuutioiksi tai suikaleiksi. Sekoita lihat marinadin joukkoon. Anna maustua vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli.
  2. Valmista tässä välissä majoneesi. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla keskilämpöisellä pannulla, kunnes ovat saaneet kauniin vaalean ruskean värin. Anna siementen jäähtyä. Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
  3. Liota tikkuja kylmässä vedessä.
  4. Tikuta lihat ja grillaa vartaita keskilämpöisellä grillillä, kunnes liha on kypsää. Voit valella grillauksen aikana vartaita kookosmaidolla. Koristele vartaat rouhituilla suolapähkinöillä, korianterilla, chilirenkailla ja kookoskermalla. Tarjoile seesamimajoneesin kera vaikkapa vappubrunssilla.