Bang Bang Nyhtökana tai -kalkkuna

Työaika 30 min Kokonaisaika 2 t 30 min
4 annosta
bang bang kana.jpg

Tässä reseptissä voit hyödyntää oman valintasi mukaan Atria Nyhtökanaa tai -kalkkunaa, jotka valmistuvat vaivattomasti omassa paistopussissan. Liha saa herkullisen aasialaisen twistin tahinista ja mausteisesta chiliöljystä, jotka yhdessä raikkaan kurkkusalaatin kanssa luovat herkullisen yhdistelmän.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Nyhtökana Karamelli n800g

tai

1 pkt Atria Nyhtökalkkuna Mausteinen n800g

5 kpl ohutta viipaletta inkivääriä

2 dl vaaleaa tahinia

1 rkl soijakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

seesaminsiemeniä

kevätsipulinvartta

ripaus suolaa

Chiliöljy

1 dl rypsiöljyä

0,5 dl paahdettua seesamiöljyä

1-2 tl chilihiutaleita

1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 kpl kevätsipulin varsi hienonnettuna

ripaus sichuaninpippuria

Kurkkusalaatti

1 kpl kurkku

2 rkl etikkaa

1 rkl seesamiöljyä

suolaa oman maun mukaan

Valmistusohje

  1. Ota Atrian Nyhtökana Karamelli huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen kypsennystä.
  2. Älä avaa pakkausta. Lämmitä uuni 150°C.
  3. Aseta kana pakkauksessaan uunipellille etiketti ylöspäin ja irrota etiketti.
  4. Kypsennä kanaa paistopussissa uunin alatasolla noin 1,5 tuntia. Paiston aikana pakkaus avautuu osittain, jotta kanan pinta saa kauniin ruskistuksen.
  5. Ota paistopussi uunista varovasti ja anna kanan vetäytyä 10 minuuttia.
  6. Ota talteen pakkauksesta syntynyt liemi ja revi kananliha pieniksi suikaleiksi. Kaada liemi revityn kanan päälle, jotta liha pysyy mehevänä.
  7. Kun nyhtökana on jäähtynyt hieman, sekoita siihen tahini, riisiviinietikka ja soijakastike. Jätä jääkaappiin vetäytymään noin 20 minuutiksi.
  8. Kuumenna rypsi- ja seesamiöljyt kasarissa keskilämmöllä chilihiutaleiden ja sichuaninpippurin kanssa. Kun öljy alkaa kuplia, pienennä lämpöä, jotta mausteet eivät pala.
  9. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja kevätsipuli, ja jatka kuumentamista noin 10 minuuttia. Jäähdytä öljy ja siirrä se kannelliseen purkkiin.
  10. Leikkaa kurkku ohuiksi tikuiksi ja mausta etikan, sokerin, suolan ja seesamiöljyn kanssa. Sekoita hyvin.
  11. Kokoa annos laittamalla kurkkusalaatti annoskulhon pohjalle. Lisää päälle tahinissa marinoitunut nyhtökana.
  12. Pirskottele reilusti chiliöljyä annoksen päälle ja viimeistele kevätsipulisilpulla sekä seesaminsiemenillä.