Bang Bang Nyhtökana tai -kalkkuna
Tässä reseptissä voit hyödyntää oman valintasi mukaan Atria Nyhtökanaa tai -kalkkunaa, jotka valmistuvat vaivattomasti omassa paistopussissan. Liha saa herkullisen aasialaisen twistin tahinista ja mausteisesta chiliöljystä, jotka yhdessä raikkaan kurkkusalaatin kanssa luovat herkullisen yhdistelmän.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Nyhtökana Karamelli n800g
tai
1 pkt Atria Nyhtökalkkuna Mausteinen n800g
5 kpl ohutta viipaletta inkivääriä
2 dl vaaleaa tahinia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
seesaminsiemeniä
kevätsipulinvartta
ripaus suolaa
Chiliöljy
1 dl rypsiöljyä
0,5 dl paahdettua seesamiöljyä
1-2 tl chilihiutaleita
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 kpl kevätsipulin varsi hienonnettuna
ripaus sichuaninpippuria
Kurkkusalaatti
1 kpl kurkku
2 rkl etikkaa
1 rkl seesamiöljyä
suolaa oman maun mukaan
Valmistusohje
- Ota Atrian Nyhtökana Karamelli huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen kypsennystä.
- Älä avaa pakkausta. Lämmitä uuni 150°C.
- Aseta kana pakkauksessaan uunipellille etiketti ylöspäin ja irrota etiketti.
- Kypsennä kanaa paistopussissa uunin alatasolla noin 1,5 tuntia. Paiston aikana pakkaus avautuu osittain, jotta kanan pinta saa kauniin ruskistuksen.
- Ota paistopussi uunista varovasti ja anna kanan vetäytyä 10 minuuttia.
- Ota talteen pakkauksesta syntynyt liemi ja revi kananliha pieniksi suikaleiksi. Kaada liemi revityn kanan päälle, jotta liha pysyy mehevänä.
- Kun nyhtökana on jäähtynyt hieman, sekoita siihen tahini, riisiviinietikka ja soijakastike. Jätä jääkaappiin vetäytymään noin 20 minuutiksi.
- Kuumenna rypsi- ja seesamiöljyt kasarissa keskilämmöllä chilihiutaleiden ja sichuaninpippurin kanssa. Kun öljy alkaa kuplia, pienennä lämpöä, jotta mausteet eivät pala.
- Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja kevätsipuli, ja jatka kuumentamista noin 10 minuuttia. Jäähdytä öljy ja siirrä se kannelliseen purkkiin.
- Leikkaa kurkku ohuiksi tikuiksi ja mausta etikan, sokerin, suolan ja seesamiöljyn kanssa. Sekoita hyvin.
- Kokoa annos laittamalla kurkkusalaatti annoskulhon pohjalle. Lisää päälle tahinissa marinoitunut nyhtökana.
- Pirskottele reilusti chiliöljyä annoksen päälle ja viimeistele kevätsipulisilpulla sekä seesaminsiemenillä.