Teriyaki-possuwokki
Haluatko väriä ja vaihtelua arjen ruokahetkiin? Kokeile tätä maukasta ja helppoa Teriyaki-possuwokkia! Atria Possun Lihasuikaleet yhdistettynä tuoreisiin kasviksiin ja herkulliseen teriyakikastikkeeseen tekevät tästä wokista todellisen makumatkan Aasiaan. Nopeasti valmistuva ja täyteläisen makuinen resepti on täydellinen vaihtoehto niin arkiruoaksi kuin viikonlopun herkuksi.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Possun Lihasuikaleet 350g
1 kpl punainen paprika
1-2 kpl porkkanaa
1-2 kpl pak choi -kaalia tai pientä kiinankaalia
2-3 kpl kevätsipulia
1-2 kpl punaista chiliä
1 dl teriyakikastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 pkt munanuudeleita
4 rkl seesaminsiemeniä
Paistamiseen ja nuudeleille
3 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
- Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta.
- Leikkaa paprika lohkoiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tikuiksi.
- Hienonna pak choin valkoinen osa ja jätä vihreät lehdet kokonaisiksi. Jos käytät kiinankaalia, suikaloi se. Viipaloi kevätsipulit ja chilit.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne ja laita takaisin kattilaan. Lisää öljyä, jotta nuudelit eivät tartu toisiinsa. Peitä kattila kannella.
- Kuumenna öljy wokkipannussa. Ruskista lihasuikaleet öljytilkassa 3–5 minuuttia. Lisää teriyakikastike wokkiin ja paista sekoittaen minuutin verran. Siirrä possusuikaleet sivuun.
- Lisää wokkiin tarvittaessa öljyä. Paista wokissa ensin paprikalohkot, lisää sitten porkkanat, pak choin vaaleat osat, kevätsipulit ja chilit. Paista sekoittaen minuutin ajan.
- Lisää pannulle riisiviinietikka, lihasuikaleet kastikkeineen, nuudelit ja seesaminsiemenet. Paista, kunnes nuudelit ovat lämmenneet. Tarjoa heti.