Corn Dogit

Työaika Kokonaisaika 30 min
6-8 annosta

Jos joku herkku tässä maailmassa huutaa kirjaimia U, S ja A, niin se on corn dog. Kyseessähän on siis nakki, joka on dipattu varrastikussa paksuun frittitaikinaan ja uppopaistettu syntisen rapeaksi. Testaa vaikkapa vappuna ja nauti ketsupin, sinapin ja erilaisten ripotteiden kera.

Raaka-aineet

Frittitaikina

2 dl Vehnäjauhoja

1 1/2 dl Maissijauhoja

1 1/2 tl Leivinjauhetta

1 tl Sokeria

1/2 tl Suolaa

1 kpl Kanamuna

n. 2 dl Maitoa

Lisäksi

7 dl Rypsiöljyä

1 pkt Atria Rehti Lihaisa Nakki 280g

Valmistusohje

  1. Tee frittitaikina: Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää muna ja maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää tarvittaessa maitoa: taikinan tulee olla reilusti paksumpaa kuin esimerkiksi lettutaikinan. Kaada taikina korkeaan ja kapeaan astiaan.
  2. Kuivaa nakit kevyesti talouspaperilla. Työnnä varrastikut nakkien läpi, mutta varo lävistämästä niitä kokonaan.
  3. Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 180-asteiseksi.
  4. Kun öljy on kuumentunut, dippaa nakit taikinaan niin, että ne peittyvät kokonaan. Nosta corn dogit öljyyn paistumaan pariksi minuutiksi, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Paista kerralla 2–4 corn dogia paistoastian koosta riippuen. 
  5. Nosta valmiit corn dogit öljystä ja tarjoa lämpiminä ketsupin, sinapin, seesaminsiementen ja kevätsipulisilpun kanssa.