Atria Takuumurea Naudan Petite Tender n400g

Suomalainen naudan petite tender on osa naudan lapaa ja sitä kuvaillaan yhdeksi naudan mureimmaksi osaksi. Pakkauksessa on yksi kokonainen Petite Tender, jotka voidaan valmistaa kokonaisena tai kätevästi paloitella halutun kokoiseksi. Suosituin tapa valmistaa petite tender on paistaa se mahdollisimman kuumalla pannulla, jotta liha saa vahvan pinnan, mutta jää sisältä punaiseksi. Liha on peräisin Suomessa kasvatetusta nurmella ruokitusta naudasta.

Ainesosat
Naudanliha. Naudanlihan alkuperä Suomi
Ravintosisältö
100 g:ssa
Energia
534 kJ
Energia
127 kcal
Rasva
5 g
josta tyydyttynyttä
2,6 g
Proteiini
21 g
Suola
0,14 g
Valmistusohje
Ota Petite Tender huoneenlämpöön vähintään ½ tuntia ennen kypsentämistä. Mausta liha suolalla ja pippurilla.
Uuni/Grilli: ruskista pinta kuumalla pannulla tai grillissä. Jatka kypsennystä uunissa 90-130 °C tai grillissä epäsuoralla lämmöllä, kunnes sisälämpötila saavuttaa halutun kypsyysasteen.
Pannu: leikkaa liha reiluiksi siivuiksi, painele siivut tämän jälkeen pihveiksi ja paista pannulla muutama minuutti molemmin puolin.
Petite Tender on parhaimmillaan mediumina, jolloin sisälämpö on 55 °C. Anna vetäytyä n. 10 min.
PAISTOMITTARI, MITTAA LIHAN SISÄLÄMPÖTILA - RARE ~ 50 °C - MEDIUM ~ 55 °C - WELLDONE ~ 65 °C
Uuni/Grilli: ruskista pinta kuumalla pannulla tai grillissä. Jatka kypsennystä uunissa 90-130 °C tai grillissä epäsuoralla lämmöllä, kunnes sisälämpötila saavuttaa halutun kypsyysasteen.
Pannu: leikkaa liha reiluiksi siivuiksi, painele siivut tämän jälkeen pihveiksi ja paista pannulla muutama minuutti molemmin puolin.
Petite Tender on parhaimmillaan mediumina, jolloin sisälämpö on 55 °C. Anna vetäytyä n. 10 min.
PAISTOMITTARI, MITTAA LIHAN SISÄLÄMPÖTILA - RARE ~ 50 °C - MEDIUM ~ 55 °C - WELLDONE ~ 65 °C