Texmex-makaronilaatikko
Työaika 25 min Kokonaisaika 1 t 5 min
4 annosta
Kokeile texmex-makaronilaatikkoa - koko perheen rakastamaa klassikkoa mausteisella twistillä! Voit kokeilla texmex-makaronilaatikkoa myös kanan jauhelihalla, joka tarjoaa maistuvaa vaihtelua!
Raaka-aineet
1 pktAtria Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g
400 g täysjyvämakaronia
1 kpl sipuli
250 g sulatejuustoa
1 ps tacomaustetta
1 prk salsadippiä
7 dl maitoa
Pinnalle
100 g kirsikkatomaatteja
0,5 kpl ruukku persiljaa tai basilikaa
Valmistusohje
- Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistamista.
- Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kaada makaronit voideltuun uunivuokaan.
- Hienonna sipuli. Kuutioi sulatejuusto pieniksi paloiksi.
- Ruskista jauheliha kuumassa pannussa. Lisää sipuli ja paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää tacomauste ja salsadippi. Sekoita ja hauduta kastiketta sen aikaa, kun valmistat maitokastikkeen.
- Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa ja lisää sulatejuustokuutiot. Keitä miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
- Yhdistä jauhelihaseos makaronien kanssa vuoassa. Kaada päälle juustokastike.
- Leikkaa tomaatit puoliksi ja levitä laatikon pinnalle.
- Paista makaronilaatikkoa uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa tai basilikaa.