Suolainen Charlotte
Suolainen Charlotte on herkullinen pieni voileipäkakku, joka sopii erityisesti joulun herkutteluhetkiin. Voileipäkakkujen valmistaminen ei vie kauaa, mutta voit halutessasi antaa kakkujen tekeytyä seuraavaan päivään.
Raaka-aineet
100 g kurkkua
100 g Atria Saunapalvi 350g
1 kpl pieni suolakurkku
0,5 kpl punainen paprika
150 g ruohosipulituorejuustoa
3 kpl vaaleaa leipäsiivua
5 kpl tummaa leipäsiivua
tilkka maitoa
mustapippuria ja suolaa
Valmistusohje
- Valmista ensin täyte pilkkomalla saunapalvikinkku, suolakurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi kulhoon.
- Lisää täytteen joukkoon myös ruohosipulituorejuusto. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Täytettä voit notkistaa tilkalla maitoa. Sekoita hyvin ja laita hetkeksi jääkaappiin.
- Leikkaa leivistä kovat reunat pois ja sivele leipäviipaleet maidolla.
- Viipaloi tuorekurkku mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
- Laita tuorekelmua valitsemiesi pienten kulhojen pohjille, niin, että kelmu ulottuu myös reunojen yli.
Kasaaminen
- Aloita laittamalla kurkkuviipaleet kupin pohjalle ja reunoille.
- Laita jokaiseen kuppiin lusikallinen täytettä ja murustele täytteen päälle vaaleaa leipää.
- Lisää uusi kerros täytettä ja murustele täytteen päälle tummaa leipää. Jatka täytekerrosten lisäämistä, kunnes kupit ovat täysiä.
- Jätä viimeisen kerroksen "pohjaksi" tumma leipäviipale.
- Sulje kuppi reunojen yli jääneellä tuorekelmulla. Nosta kupit tekeytymään kylmään seuraavaan päivään asti.
- Kumoa kulhot lautaselle varovasti tuorekelmua apuna käyttäen.