Suolainen Charlotte

Työaika 15 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta
007 Atria joulukuvia 2024 LOW RES.jpg

Suolainen Charlotte on herkullinen pieni voileipäkakku, joka sopii erityisesti joulun herkutteluhetkiin. Voileipäkakkujen valmistaminen ei vie kauaa, mutta voit halutessasi antaa kakkujen tekeytyä seuraavaan päivään. 

Raaka-aineet

100 g kurkkua

100 g Atria Saunapalvi 350g

1 kpl pieni suolakurkku

0,5 kpl punainen paprika

150 g ruohosipulituorejuustoa

3 kpl vaaleaa leipäsiivua

5 kpl tummaa leipäsiivua

tilkka maitoa

mustapippuria ja suolaa

Valmistusohje

  1. Valmista ensin täyte pilkkomalla saunapalvikinkku, suolakurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi kulhoon.
  2. Lisää täytteen joukkoon myös ruohosipulituorejuusto. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  3. Täytettä voit notkistaa tilkalla maitoa. Sekoita hyvin ja laita hetkeksi jääkaappiin.
  4. Leikkaa leivistä kovat reunat pois ja sivele leipäviipaleet maidolla.
  5. Viipaloi tuorekurkku mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  6. Laita tuorekelmua valitsemiesi pienten kulhojen pohjille, niin, että kelmu ulottuu myös reunojen yli.

 

Kasaaminen

  1. Aloita laittamalla kurkkuviipaleet kupin pohjalle ja reunoille.
  2. Laita jokaiseen kuppiin lusikallinen täytettä ja murustele täytteen päälle vaaleaa leipää. 
  3. Lisää uusi kerros täytettä ja murustele täytteen päälle tummaa leipää. Jatka täytekerrosten lisäämistä, kunnes kupit ovat täysiä.
  4. Jätä viimeisen kerroksen "pohjaksi" tumma leipäviipale.
  5. Sulje kuppi reunojen yli jääneellä tuorekelmulla. Nosta kupit tekeytymään kylmään seuraavaan päivään asti.
  6. Kumoa kulhot lautaselle varovasti tuorekelmua apuna käyttäen.