Kanan jauhelihan maustaminen

Kanan jauheliha on kevyt ja monikäyttöinen vaihtoehto tutummille naudan ja porsaan jauhelihoille.

Kanan jauheliha on maultaan hyvin mietoa, joten sitä kelpaa maustaa oman maun mukaan ihan olan takaa. Makumaailmoiksi sopivat niin aasialainen kuin vaikkapa klassinen ranskalainen tai ronski amerikkalainen. Herkempää makumaailmaa saa luotua esimerkiksi tuoreilla yrteillä, tujumpaa vaikkapa erilaisilla chilitahnoilla.

Glaseeraa, rullaa, pyöritä, paista ja maista; kanan jauheliha käy lähes kaikkeen. Piristä arkea kokeilemalla vanhoja tuttuja jauhelihaklassikoita kanaversiona. Tai kokeile vaihteeksi jotakin ihan uutta, kuten vaikkapa herkullista kotitekoista kanakebabia.

Kanan jauhelihasta kokattuja herkkuja voit myös syödä hyvällä omalla tunnolla mausta tinkimättä. Atria Perhetilan Kanan Jauhelihassa rasvaa on 4 prosenttia ja Atria Perhetilan Kanan Fileejauhelihassa vielä hieman vähemmän, 3 prosenttia. Molemmat jauhelihat valmistetaan kotimaisista, Atria Perhetiloilla pehkulattialla kasvaneista broilereista.

Perusmaut

Perusmakujen lopullinen määrä on edelleen jatkuvan tutkimuksen kohde. Aikaisemmin tunnettiin neljä
perusmakua, makea, hapan, suolainen ja karvas. Sitten joukkoon liitettiin viides, umami,
jonka japanilainen kemisti löysi vuonna 1908.

Viiden perusmaun rinnalle saattaa hyvinkin liittyä vielä kuudeskin perusmaku. Sellaiseksi on tarjottu esimerkiksi rasvan makua eli oleogustusta sekä ”rikasta makua” eli kokumia, joka esiintyy mm. kampasimpukoissa ja sipulissa.

Me Atrialla pysyttelemme ainakin toistaiseksi vielä perinteisessä viisikossa, johon voit tutustua tarkemmin
alla olevasta taulukosta.

Maustamisvinkkejä

Maailma on makuja pullollaan ja miedon makuisen broilerin jauhelihan maustamisessa on rajana vain mielikuvitus. Kokosimme alle listauksen mauista ja raaka-aineista joita voit käyttää niin broilerinjauhelihataikinan maustamiseen kuin valmiin annoksen viimeistelyynkin. Herkullisia makumatkoja!

Lisää vinkkejä