Porkkanalettuburgeri

Työaika 15 min Kokonaisaika 15 min
1 annosta

Kun kesäpäiväsi kaipaa jotain uutta ja erikoista, niin tässä se on, lettuburgeri! Kyllä, luit oikein. Hiukan ruokaisampi hiukopala, joka sopii hyvin myös kasvisruokailijalle.

Raaka-aineet

1 kpl siemen- tai juuressämpylä

4 kpl Atria Porkkanaohukainen 400g

2 siivua tomaattia

jääsalaattia tai ituja

Currykastike

1 rkl turkkilaista jogurttia

1 rkl mangososetta

1/4 tl curryjauhetta

Valmistusohje

  1. Valmista kastike ensin. Sekoita turkkilainen jogurtti, mangosose ja curry keskenään. Anna maustua jääkaapissa sillä aikaa, kun käsittelet muita raaka-aineita.
  2. Halkaise sämpylä ja leikkaa tomaatti siivuiksi. Ota salaatti valmiiksi.
  3. Lämmitä sämpylänpuolikkaat leivänpaahtimessa ja porkkanaohukaiset mikroaaltouunissa.
  4. Kasaa burgeri. Laita sämpylän pohja lautaselle ja asettele raaka-aineet väliin kerroksittain.
  5. Liimaa kansi paikoilleen kastikkeen avulla.