Pähkinäinen satay-kastike

Työaika 20 min Kokonaisaika 20 min
5 annosta

Tervetuloa herkuttelemaan Aasian makuihin pähkinäisen satay-kastikkeen siivittämänä! Tämä kastike on täynnä maapähkinöiden, kookosmaidon ja mausteiden täydellistä tasapainoa, ja se tarjoaa täydellisen makuparin niin grillatulle kanalle, naudalle, kuin kasviksillekin. Satay-kastike on monipuolinen lisuke, joka sopii loistavasti dippikastikkeeksi, marinadiksi tai ruoan kruunaavaksi elementiksi. Valmistus on vaivatonta ja nopeaa, ja lopputulos on taatusti herkullinen.

Raaka-aineet

80 g suolattomia maapähkinöitä

1 rkl rypsiöljyä

1 kpl keltasipulia

2 kpl valkosipulin kynsiä

1/2 tl chilijauhetta

1 tl curryjauhetta

1/2 tl jauhettua juustokuminaa

2 dl kookosmaitoa

1 rkl fariinisokeria

1 rkl limemehua

Valmistusohje

  1. Hienonna pähkinät monitoimikoneessa.
  2. Kuumenna öljy pannussa ja paista hienonnettu sipuli pehmeäksi.
  3. Lisää murskattu valkosipuli, chilijauhe, curry ja juustokumina, paista sekoittaen pari minuuttia.
  4. Lisää kookosmaito, fariinisokeri ja hienonnetut pähkinät.
  5. Pienennä hieman lämpöä ja keitä viisi minuuttia tai kunnes seos sakenee.
  6. Lisää sitruunamehu ja tarkista maku.