Pähkinäinen satay-kastike
Työaika 20 min Kokonaisaika 20 min
5 annosta
Tervetuloa herkuttelemaan Aasian makuihin pähkinäisen satay-kastikkeen siivittämänä! Tämä kastike on täynnä maapähkinöiden, kookosmaidon ja mausteiden täydellistä tasapainoa, ja se tarjoaa täydellisen makuparin niin grillatulle kanalle, naudalle, kuin kasviksillekin. Satay-kastike on monipuolinen lisuke, joka sopii loistavasti dippikastikkeeksi, marinadiksi tai ruoan kruunaavaksi elementiksi. Valmistus on vaivatonta ja nopeaa, ja lopputulos on taatusti herkullinen.
Raaka-aineet
80 g suolattomia maapähkinöitä
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl keltasipulia
2 kpl valkosipulin kynsiä
1/2 tl chilijauhetta
1 tl curryjauhetta
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
2 dl kookosmaitoa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl limemehua
Valmistusohje
- Hienonna pähkinät monitoimikoneessa.
- Kuumenna öljy pannussa ja paista hienonnettu sipuli pehmeäksi.
- Lisää murskattu valkosipuli, chilijauhe, curry ja juustokumina, paista sekoittaen pari minuuttia.
- Lisää kookosmaito, fariinisokeri ja hienonnetut pähkinät.
- Pienennä hieman lämpöä ja keitä viisi minuuttia tai kunnes seos sakenee.
- Lisää sitruunamehu ja tarkista maku.