Joulukana à la Henri Alén

Työaika 45 min Kokonaisaika 1 t 30 min
4-6 annosta

Haluamme jakaa kanssasi vastustamattoman herkullisen reseptin, joka yhdistää mehevät kananrinnat taivaallisen valkoviinikastikkeen kanssa. Tämä ruokalaji on täydellinen valinta niille, jotka arvostavat laadukkaita raaka-aineita ja vaativat makuelämyksiä.

Raaka-aineet

1-2 kpl Atria Mausteista Joulukanaa

Kastike

kanojen rangat

3 kpl shalottisipulia

2 kpl kuorittua valkosipulinkynttä

2 dl valkoviiniä

1 kpl laakerinlehti

1 dl kuohukermaa

100 g kylmää voita

tilkka kasviöljyä

suolaa ja pippuria

Uunijuurekset

3 kpl porkkanaa

3 kpl pientä naurista

8 kpl chippolino-sipulia

1 kpl kyssäkaali

12 kpl kuivattua aprikoosia

vaahterasiirappia

kasviöljyä

2 kpl tähtianista

2 kpl kanelitankoa

suolaa ja pippuria

Karamellisoitu viikuna

4 kpl tuoretta viikunaa

2 rkl ruokosokeria

1 rkl balsamietikkaa

1 rkl voita

Koristeeksi

1 kpl pieni kyssäkaali

kaalinversoja

Valmistusohje

  1. Leikkaa koivet kanoista ja erottele niiden koipi- ja reisipalat. Irrota rintafileet rangoista. Laita lihat uunipellille ja paista kypsäksi 170°C:ssa noin 35 minuuttia.
  2. Paloittele rangat ja laita kylmään veteen. Tuo kiehumispisteeseen ja kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa. Anna rankojen poreilla 30 minuuttia ja siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan. Keitä lientä kasaan, kunnes jäljellä on puolet liemestä.
  3. Kuori ja hienonna shalottisipulit. Laita ne kattilaan valkoviinin ja laakerinlehden kera. Keitä viini noin puoleen ja lisää mukaan kanaliemi sekä kerma. Jatka keittämistä 10 minuuttia. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Vispaa voi mukaan lopussa pieninä paloina ja mausta kastike suolalla sekä pippurilla.
  4. Kuori ja pilko juurekset isoiksi paloiksi. Kuori sipulit. Laita uunivuokaan ja lisää mukaan öljy, vaahterasiirappi, tähtianis sekä kanelitanko. Sekoita varovasti ja paista uunissa 190°C:ssa noin 45 minuuttia. Sekoita lopussa mukaan kuivatut aprikoosit ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  5. Halkaise viikunat pitkittäin puoliksi. Sulata sokeri pannulla ja laita viikunat leikkuupuoli alaspäin pannulle. Kun viikunat ovat karamellisoituneet minuutin ajan, lisää mukaan etikka ja voi. Vähennä lämpöä ja liikuta viikunoita varovasti. Tarjoile heti tai pidä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
  6. Kuori kyssäkaali ja leikkaa leikkelekoneella tai mandoliinilla ohuiksi lastuiksi. Säilö jäävedessä tarjoiluun asti.