Leikkeleet rullalle

Työaika 15 min Kokonaisaika 15 min
1 annosta
12269_Kesäeväät_HR_JPG_KatiLaszka-13.jpg

Dippailu on kivaa puuhaa, joka sopii myös välipalaksi. Ja mikä parasta, silloin saa syödä sormin! Tässä annoksessa yhdistellään leikkeleitä ja kasviksia, sillä alle puolet suomalaisista syö kasviksia riittävästi. Suositus puoli kiloa päivässä on suurin piirtein viisi kourallista kasviksia. Nyt laitetaan tilastot nousuun!

Raaka-aineet

3 siivua Atria Ohuen Ohut Paahdettu Kanafilee 150g

3 siivua Atria Ohut Paahdettu Kinkku 200g

1 kpl porkkana

50 g kurkkua

kirsikkatomaatteja

kukkakaalia

Omenakastike

1/2 kpl omena

2 rkl kermaviiliä

1/2 tl sinappia

1/4 tl kuivattua rakuunaa

suolaa

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kastike. Kuori omena ja raasta karkeaksi raasteeksi.
  2. Sekoita kermaviili ja sinappi omenaraasteen joukkoon. Mausta kastike rakuunalla ja suolalla. Anna maustua jääkaapissa sillä aikaa, kun käsittelet vihannekset ja leikkeleet.
  3. Kuori porkkana. Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi tangoiksi pituussuuntaan. Halkaise tomaatit.
  4. Asettele kasvikset isolle lautaselle tai omiin pieniin kippoihin. Laita kastike sopivaan astiaan.
  5. Rullaa kinkku ja kanafilee kasvisten lomaan lautaselle ja nauti. Dippaa kasviksia ja leikkeleitä kastikkeeseen vuorotellen.