Kreikkalainen hodari

Työaika 15 min Kokonaisaika 15 min
1 annosta

Tässä reseptissä perinteinen hot dog eli ”kuuma koira” on tuunattu terveellisempään muotoon kasviksia lisäämällä. Niitä löytyy kastikkeesta ja salaatista. Kun vaihdat valkoisen sämpylän kaura- tai täysjyväleipään, niin saat lisäksi kunnolla ruoansulatusta edistäviä ravintokuituja. Ja maku? Erinomainen!

Raaka-aineet

2 kpl Atria Rehti Lihaisa Nakki 280g

1 kpl puikulanmallinen kaura- tai täysjyväleipä

1-2 kpl salaatinlehteä

Kurkku-jogurttikastike eli tsatsiki

50 g kurkkua

1/4 kpl valkosipulin kynsi

1 rkl turkkilaista jogurttia

1/4 tl sokeria

suolaa ja pippuria

Valmistusohje

  1. Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  2. Purista kurkusta liika neste pois. Yhdistä kaikki tsatsikin ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  3. Paahda leivät kevyesti leivänpaahtimessa ja lämmitä nakkeja noin minuutti mikroaaltouunissa.
  4. Kokoa hod dog laittamalla salaatti, tsatsiki ja nakit paahdetun leivän väliin.