Kreikkalainen hodari
Tässä reseptissä perinteinen hot dog eli ”kuuma koira” on tuunattu terveellisempään muotoon kasviksia lisäämällä. Niitä löytyy kastikkeesta ja salaatista. Kun vaihdat valkoisen sämpylän kaura- tai täysjyväleipään, niin saat lisäksi kunnolla ruoansulatusta edistäviä ravintokuituja. Ja maku? Erinomainen!
Raaka-aineet
2 kpl Atria Rehti Lihaisa Nakki 280g
1 kpl puikulanmallinen kaura- tai täysjyväleipä
1-2 kpl salaatinlehteä
Kurkku-jogurttikastike eli tsatsiki
50 g kurkkua
1/4 kpl valkosipulin kynsi
1 rkl turkkilaista jogurttia
1/4 tl sokeria
suolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku. Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Purista kurkusta liika neste pois. Yhdistä kaikki tsatsikin ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
- Paahda leivät kevyesti leivänpaahtimessa ja lämmitä nakkeja noin minuutti mikroaaltouunissa.
- Kokoa hod dog laittamalla salaatti, tsatsiki ja nakit paahdetun leivän väliin.