Kanapekoni-kantarellipasta
Tässä reseptissä rapeaksi paistettu pekoni ja aromikkaat kantarellit sulautuvat täydellisesti yhteen kermaisen pastakastikkeen kanssa, luoden täyteläisen annoksen, joka on yhtä aikaa ylellinen ja helposti valmistuva Tämä ruoka on erinomainen tapa hyödyntää tuoreita kantarelleja, mutta se toimii myös hyvin muiden metsäsienten kanssa. Voit valmistaa pastan nopeasti arki-illan ateriaksi tai tarjoilla sen viikonloppuna hyvässä seurassa.
Raaka-aineet
2 pkt Atria Suomalainen Kanapekoni 120g
200 g kantarelleja
1 kpl pieni sipuli
400 g spagettia
2 dl ruokakermaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 dl raastettua parmesaania
0,5 kpl ruukku persiljaa
Valmistusohje
- Leikkaa kanapekoni paloiksi. Puhdista ja leikkaa kantarellit mieluisan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
- Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paista kanapekonia muutaman minuutin ajan pannulla. Lisää joukkoon sienet ja sipulit ja paista välillä käännellen muutaman minuutin ajan, kunnes sienistä irtoava neste on melkein haihtunut. Lisää pannulle paistamisen aikana tarvittaessa tilkka öljyä.
- Lisää pannulle kerma, ½ dl pastan keitinvettä ja mustapippuri ja sekoita hyvin. Anna porista miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, maista ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Valuta spagetti, lisää pannulle ja kääntele hyvin kastikkeen joukkoon. Viimeistele raastetulla parmesaanilla ja hienonnetulla persiljalla ja tarjoa heti!