Kana-dumplings ja lime-korianterimajoneesi
Himottavan herkulliset aasialaiset dumplingsit täytetään soijalla ja inkiväärillä maustetulla Atria Kanan jauhelihalla. Dumplings-taikina valmistuu helposti ja muotoilun pieni vaiva kannattaa, sillä lopputulos on supermaukas. Tarjoa kanadumplingsit lime-korianterimajoneesin kanssa ja herkuttele hyvässä seurassa!
Raaka-aineet
1 dl vettä
n 2 dl vehnäjauhoa
0,25 tl suolaa
2-3 kpl valkosipulinkynttä
0,5 rkl raastettua inkivääriä
1 pkt Atria Kanan Jauheliha 400g
2 rkl soijaa
2 tl sokeria
öljyä paistamiseen
Lime-korianterimajoneesi
1 kpl ruukku korianteria
1 kpl lime
2 dl majoneesia
Valmistusohje
- Sekoita veden joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä. Lisää suola jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 5 minuutin ajan, jotta saat aikaan kiinteän pallon. Jauhojen määrä voi vaihdella hieman, riippuen esimerkiksi jauhojen laadusta. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Laita valkosipulit, inkivääri, Atria Kanan Jauheliha 400g, soija ja sokeri kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Valmista lime-korianterimajoneesi. Hienonna korianteri varsineen, mutta säästä osa lehdistä koristeeksi. Pese limen kuori lämpimällä vedellä ja raasta noin puolet kuoresta. Laita hienonnettu korianteri, limenkuoriraaste ja majoneesi kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
- Nosta taikina jääkaapista ja leivo kevyesti jauhotetulla alustalla tangoksi. Leikkaa tanko 24 osaan, pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi pyöreiksi pohjiksi. Piirakkapulikka on kätevä väline pohjien kaulimiseen. Suojaa pohjat kannella tai kelmulla, jotta ne eivät kuivu.
- Laita kunkin taikinapohjan keskelle noin 1 rkl kanatäytettä, kostuta taikinan reunat vedellä ja taita reunat yhteen niin, että saat aikaan puolikuun mallisen taskun. Nipistä reuna tiiviisti kiinni peukalon ja etusormen avulla.
- Kypsennä dumplingsit kahdessa erässä tai pannussa. Kuumenna tilavassa paistinpannussa noin 2 rkl öljyä ja paista dumplingseja muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle noin 1 ½ dl vettä ja peitä kannella. Anna dumplingsien kypsyä kannen alla vesihöyryssä muutaman minuutin ajan. Heiluta välillä hieman pannua, jotta dumplingsit eivät tartu kiinni toisiinsa tai pannun pohjaan. Nosta kansi pois ja anna veden haihtua. Lisää tarvittaessa hiukan lisää öljyä ja paista dumplingseja, kunnes ne ovat saaneet kauniin paistopinnan.
- Tarjoa kanadumplingsit lime-korianterimajoneesin ja limelohkojen kanssa ja viimeistele korianterin lehdillä ja makusi mukaan chilillä.