Kaalilaatikko

Työaika 50 min Kokonaisaika 1 t 30 min
6-8 annosta
Kaalilaatikko.jpg

Raaka-aineet

1 kg valkokaalia ohueksi suikaloituna

1 1/2 dl riisiä

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

2 rkl öljyä

1 pkt Atria Nauta Jauheliha 17% 400g

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

tuoretta meiramia

1 porkkana karkeaksi raastettuna

Pinnalle

3 rkl tummaa siirappia

(voita)

Valmistusohje

  1. Keitä kaalisuikaleita ja riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
  2. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla.
  3. Sekoita kaikki kaalilaatikon ainekset uunivuoassa ja valuta pinnalle siirappia. Mehevän pinnan kaalilaatikolle saat lisäämällä pinnalle vielä pieniä nokareita voita.
  4. Hauduta kaalilaatikkoa 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.