Kaalilaatikko
Raaka-aineet
1 kg valkokaalia ohueksi suikaloituna
1 1/2 dl riisiä
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl öljyä
1 pkt Atria Nauta Jauheliha 17% 400g
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
tuoretta meiramia
1 porkkana karkeaksi raastettuna
Pinnalle
3 rkl tummaa siirappia
(voita)
Valmistusohje
- Keitä kaalisuikaleita ja riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
- Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla.
- Sekoita kaikki kaalilaatikon ainekset uunivuoassa ja valuta pinnalle siirappia. Mehevän pinnan kaalilaatikolle saat lisäämällä pinnalle vielä pieniä nokareita voita.
- Hauduta kaalilaatikkoa 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.