Joulukinkkurisotto
Jäikö joulukinkkua yli? Tällä herkullisella reseptillä takaat joulukinkun hyötykäytön myös joulun jälkeen, missäs muussa kun risotossa!
Raaka-aineet
2 kpl salottisipulia
1 kpl valkosipulinkynsi
1 l vettä
2 kpl kanaliemikuutiota
2 rkl voita
4 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
75 g voita kuutioituna
3/2 dl parmesaania raastettuna
Lisäksi
400 g joulukinkkua
2-3 rkl voita
2 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl mustapippuria
muutama oksa tuoretta salviaa
Valmistusohje
- Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää liemikuutiot.
- Kuullota sipulit öljyssä isossa paistinpannussa. Lisää riisi ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Kaada pannulle valkoviini. Anna sen kiehua muutama minuutti.
- Lisää kuumaa lientä pannulle kauhallinen kerrallaan. Kypsennä risottoa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen.
- Kun risotto on kypsynyt napakan kypsäksi, vatkaa voi joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää parmesaani samoin. Risoton tulisi olla paksun kermaista, mutta juoksevaa. Siirrä pannu liedeltä.
- Kuutioi tai suikaloi possu. Kuumenna rasva pannussa ja lisää kinkku. Paista, kunnes kinkku on saanut hieman väriä. Lisää vaahterasiirappi. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Hienonna joukkoon salvia. Annostele risotto lautasille ja lisää kinkku. Tarjoa heti.