Joulukinkkurisotto

Työaika 40 min Kokonaisaika 40 min
4 annosta
Joulukinkkurisotto_full.jpg

Jäikö joulukinkkua yli? Tällä herkullisella reseptillä takaat joulukinkun hyötykäytön myös joulun jälkeen, missäs muussa kun risotossa!

Raaka-aineet

2 kpl salottisipulia

1 kpl valkosipulinkynsi

1 l vettä

2 kpl kanaliemikuutiota

2 rkl voita

4 dl risottoriisiä

2 dl valkoviiniä

75 g voita kuutioituna

3/2 dl parmesaania raastettuna

Lisäksi

400 g joulukinkkua

2-3 rkl voita

2 rkl vaahterasiirappia

1/2 tl mustapippuria

muutama oksa tuoretta salviaa

Valmistusohje

  1. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää liemikuutiot.
  2. Kuullota sipulit öljyssä isossa paistinpannussa. Lisää riisi ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Kaada pannulle valkoviini. Anna sen kiehua muutama minuutti.
  4. Lisää kuumaa lientä pannulle kauhallinen kerrallaan. Kypsennä risottoa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen.
  5. Kun risotto on kypsynyt napakan kypsäksi, vatkaa voi joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää parmesaani samoin. Risoton tulisi olla paksun kermaista, mutta juoksevaa. Siirrä pannu liedeltä.
  6. Kuutioi tai suikaloi possu. Kuumenna rasva pannussa ja lisää kinkku. Paista, kunnes kinkku on saanut hieman väriä. Lisää vaahterasiirappi. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Hienonna joukkoon salvia. Annostele risotto lautasille ja lisää kinkku. Tarjoa heti.