Jouluinen levitelauta
Työaika
15 min
Kokonaisaika
15 min
Somessa trendannut butter board on hurmaavan helppo herkku. Meidän versio syntyy pehmeästä tuorejuustosta ja makean suolaisista ripotteista. Testaa ja ihastu!
Raaka-aineet
1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 200g
2 viikunaa
1/2 dl hassel- tai saksanpähkinöitä
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
2 piparia
vaahterasiirappia
tuoretta timjamia
Valmistusohje
- Paista pekoniviipaleet rapeiksi. Nosta viipaleet talouspaperin päälle valumaan.
- Huuhtele ja pilko viikunat. Rouhi pähkinät. Hienonna pekonit muruiksi.
- Notkista tuorejuusto sekoittamalla ja levitä se aaltoilevasti pienelle leikkuulaudalle tai vadille.
- Ripottele pekonimuru ja pähkinärouhe tuorejuustolle. Murustele päälle piparit. Lisää viikunat ja valuta päälle vielä vaahterasiirappia. Koristele timjamilla.
- Tarjoa jouluinen levitelauta esimerkiksi vaalean leivän, croissanttien ja piparin dippinä.
Vinkki!
Viikunat ja vaahterasiirapin voi korvata viikunahillolla.
KOKEILE MYÖS
Viski-vaahterasiirappiglasyyri
1
Tutustu reseptiin
Lämpimät kinkku-valkohomejuustovoileivät
1
Tutustu reseptiin
Rahkaohukaiset omena-kanelipaistoksen ja puolukkavaahdon kanssa
1
Tutustu reseptiin
Mehukkaan rapea joulukinkku
0
Tutustu reseptiin
Paahdettu brie, pekoni-leipätikut ja karamellisoidut pähkinät
0
Tutustu reseptiin