Jouluinen levitelauta

Työaika 15 min Kokonaisaika 15 min
2-4 annosta
Levitelauta.jpg

Somessa trendannut butter board on hurmaavan helppo herkku. Meidän versio syntyy pehmeästä tuorejuustosta ja makean suolaisista ripotteista. Testaa ja ihastu!

Raaka-aineet

1 pktAtria Suomalainen Pekoni 200g

2 viikunaa

1/2 dl hassel- tai saksanpähkinöitä

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (200 g)

2 piparia

vaahterasiirappia

tuoretta timjamia

Valmistusohje

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi. Nosta viipaleet talouspaperin päälle valumaan.
  2. Huuhtele ja pilko viikunat. Rouhi pähkinät. Hienonna pekonit muruiksi.
  3. Notkista tuorejuusto sekoittamalla ja levitä se aaltoilevasti pienelle leikkuulaudalle tai vadille.
  4. Ripottele pekonimuru ja pähkinärouhe tuorejuustolle. Murustele päälle piparit. Lisää viikunat ja valuta päälle vielä vaahterasiirappia. Koristele timjamilla.
  5. Tarjoa jouluinen levitelauta esimerkiksi vaalean leivän, croissanttien ja piparin dippinä.

Vinkki!

Viikunat ja vaahterasiirapin voi korvata viikunahillolla.

Joulukinkku.png
Joulukinkun sulattaminen 41
Tutustu reseptiin
Joulumenu_Vuolu_kalkkuna_lehtikaalisalaatti_1_1.jpg
Kalkkuna-lehtikaalisalaatti karamellisoiduilla manteleilla 0
Tutustu reseptiin
Aasialaisittain-maustettu-kuorrute.jpg
Joulukinkun kuorrute aasialaisittain 0
Tutustu reseptiin
Tahini-jogurtti.jpg
Tahini-jogurttikastike 0
Tutustu reseptiin
Hunajainen-ryytisinappi-inkivaarikuorrute.jpg
Hunajainen ryytisinappi-inkiväärikuorrute 0
Tutustu reseptiin