Jouluinen levitelauta

Raaka-aineet
1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 200g
2 viikunaa
1/2 dl hassel- tai saksanpähkinöitä
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
2 piparia
vaahterasiirappia
tuoretta timjamia
Ohje
- Paista pekoniviipaleet rapeiksi. Nosta viipaleet talouspaperin päälle valumaan.
- Huuhtele ja pilko viikunat. Rouhi pähkinät. Hienonna pekonit muruiksi.
- Notkista tuorejuusto sekoittamalla ja levitä se aaltoilevasti pienelle leikkuulaudalle tai vadille.
- Ripottele pekonimuru ja pähkinärouhe tuorejuustolle. Murustele päälle piparit. Lisää viikunat ja valuta päälle vielä vaahterasiirappia. Koristele timjamilla.
- Tarjoa jouluinen levitelauta esimerkiksi vaalean leivän, croissanttien ja piparin dippinä.
Vinkki! Viikunat ja vaahterasiirapin voi korvata viikunahillolla.