Jouluinen levitelauta
Työaika 15 min Kokonaisaika 15 min
2-4 annosta
Somessa trendannut butter board on hurmaavan helppo herkku. Meidän versio syntyy pehmeästä tuorejuustosta ja makean suolaisista ripotteista. Testaa ja ihastu!
Raaka-aineet
1 pktAtria Suomalainen Pekoni 200g
2 viikunaa
1/2 dl hassel- tai saksanpähkinöitä
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
2 piparia
vaahterasiirappia
tuoretta timjamia
Valmistusohje
- Paista pekoniviipaleet rapeiksi. Nosta viipaleet talouspaperin päälle valumaan.
- Huuhtele ja pilko viikunat. Rouhi pähkinät. Hienonna pekonit muruiksi.
- Notkista tuorejuusto sekoittamalla ja levitä se aaltoilevasti pienelle leikkuulaudalle tai vadille.
- Ripottele pekonimuru ja pähkinärouhe tuorejuustolle. Murustele päälle piparit. Lisää viikunat ja valuta päälle vielä vaahterasiirappia. Koristele timjamilla.
- Tarjoa jouluinen levitelauta esimerkiksi vaalean leivän, croissanttien ja piparin dippinä.
Vinkki!
Viikunat ja vaahterasiirapin voi korvata viikunahillolla.