Helpot fajitakset jauhelihalla

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta
airfryer_fajitas_kädet_vaaka.jpg

Tällä reseptillä valmistuvat maukkaat ja helpot jauhelihafajitakset airfryerissä! Airfryer tekee ruoanlaitosta nopeaa ja vaivatonta, samalla kun lopputulos kypsyy ihanan rapeaksi. Jauheliha maustetaan meksikolaiseen tyyliin, ja yhdessä kirsikkatomaatti-papusalsan kanssa tästä annoksesta voi tulla jopa uusi arjen suosikki.

Raaka-aineet

3 kpl paprikaa

1 kpl sipuli

1 rkl öljyä

1 pkt Atria Kevyt Jauheliha 9,5% 400g

4 rkl fajita-mausteseosta

100 g jääsalaattia

8 kpl tortillaleipiä

150 g ranskankermaa

jalapenoja maun mukaan

Kirsikkatomaatti-papusalsa

250 g kirsikkatomaatteja

2 kpl valkosipulinkynttä

0,5 kpl ruukku korianteria

1 rkl öljyä

1 rkl limemehua

0,5 tl suolaa

250 g mustapapuja

Valmistusohje

  1. Leikkaa paprikat ja sipuli suikaleiksi, laita airfryerin koriin ja kypsennä kerran välissä sekoitellen 180 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta tarjoiluastiaan ja valuta päälle öljyä.
  2. Valmista salsa kasvisten kypsyessä. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan, laita siivilään ja anna valua. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna korianteri varsineen. Sekoita valkosipulit, korianteri, öljy, limemehu, suola ja sokeri kulhossa. Valuta pavut ja lisää kirsikkatomaattien kanssa kulhoon. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan.
  3. Avaa Atria Kevyt Jauheliha 9,5% paketti ja leikkaa jauheliha pakkauksessaan veitsellä kuutioiksi. Kumoa kuutiot airfryerin koriin ja ripota päälle 2 rkl fajita-mausteseosta. Kypsennä 180 asteessa 10 minuuttia. Sekoita kypsentämisen puolessavälissä ja ripota päälle vielä 2 rkl mausteseosta.
  4. Jauhelihan kypsyessä huuhtele ja valuta salaatti. Lämmitä tortillaleivät esim. mikrossa ja kata salaatin kanssa pöytään. Laita tarjolle myös ranskankerma, makusi mukaan jalapenoja, kirsikkatomaatti-papusalsa ja paprika-sipulipaistos. Kippaa kypsä jauheliha tarjoiluastiaan ja laita tarjolle.