Kesäpyttipannu

Kesäpyttipannu on kesäkeittiön luottoruoka – rento, värikäs ja herkullinen tapa hyödyntää kauden parhaat kasvikset ja mahdolliset jääkaapin jämät. Tämä versio klassisesta pyttipannusta on kevyempi, raikkaampi ja täynnä kesän makuja. Se syntyy nopeasti pannulla paistellen ja maistuu niin kiireettömällä mökkiaterialla kuin helteisellä terassilounaalla.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Artesaani Ranskankerma-Ruohosipuli Kanamakkara 240g
4 kpl lehtikaalin lehteä
10 kpl keitettyjä perunoita
150 g herkkusieniä
2 kpl sipulia
2 rkl rypsiöljyä
2 dl isoja vihreitä oliiveja
Rosmariinipesto
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl cashewpähkinöitä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 kpl sitruuna
1 kpl ruukku basilikaa
4 kpl rosmariininoksia
Valmistusohje
- Tee ensin rosmariinipesto. Laita tehosekoittimen kulhoon öliyt, pähkinät, hunaja, suola ja pippuri. Halkaise sitruuna ja purista sen mehu kulhoon. Katkaise basilikan varret irti ruukusta ja laita yrtti varsineen kulhoon. Varo, ettei multaa paäse joukkoon. Irrota rosmariinin lehdet varsista ja lisää ne kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai hunajaa.
- Pilko makkarat lyhyiksi pätkiksi. Revi lehtikaali suupaloiksi lehtiruodin ymparilta. Puolita halutessasi perunat. Leikkaa sienet neljään osaan ja rapsuttele mahdolliset mullat pois. Siivuta sipulit ohuehkoiksi siivuiksi.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää herkkusienet ensimmäisenä pannulle ja anna ruskistua 5 minuuttia. Lisää sitten makkarat, sipulit ja perunat. Paista, kunnes sipuli on kypsää.
- Lisää pannulle lopuksi oliivit ja lehtikaali. Sekoittele hyvin ja anna kypsyä sen verran, että lehtikaali pehmenee hieman.