Croque monsieur -leivät
Croque Monsieur on perinteinen ranskalainen voileipä, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan ja makujensa rikkaudella. Tämä suussa sulava klassikko yhdistää rapean leivän, täyteläisen kinkun, sulavan juuston ja samettisen kastikkeen täydelliseksi makuelämykseksi. Tämä resepti tuo palan Ranskaa keittiöösi ja on helppo valmistaa kotona muutamista perusaineksista.
Raaka-aineet
8 kpl viipaletta leipää, esim. vaaleaa hapanjuurileipää
2 rkl dijon-sinappia
1 pkt Atria Ohut Paahdettu Kinkku 200g
50 g juustoraastetta, esim. emmental-mozzarella
Juustokastike
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
100 g juustoraastetta, esim. emmental-mozzarella
ripaus muskottipähkinäjauhetta
Lisäksi
maustekurkkuja ja vihreää salaattia
Valmistusohje
- Valmista ensin juustokastike. Kuumenna voi pienessä kattilassa, mieluiten pinnoitetussa. Lisää joukkoon jauhot koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä noin minuutin ajan. Vältä ruskistamista.
- Lisää maito kahdessa erässä koko ajan sekoittaen. Keitä samalla sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes kastike selvästi paksuuntuu. Lisää juustoraaste ja muskotti ja sekoita kunnes juusto on sulanut.
- Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen, kiertoilmalla riittää 200.
- Asettele 4 leipäsiivua uunipellille leivinpaperin päälle. Sipaise leiville sinappia ja asettele päälle reilusti paahdettua kinkkua. Lisää kunkin leivän päälle pari lusikallista juustokastiketta ja kanneksi leipäsiivu. Viimeistele vielä muutamalla lusikallisella juustokastiketta ja hyppysellisellä juustoraastetta.
- Gratinoi leipiä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet kauniin paistopinnan. Tarjoa croque monsieur -leivät hetken jäähtyneenä maustekurkkujen ja vihreän salaatin kanssa.