Amatriciana-pasta eli mausteinen pekonipasta
Raaka-aineet
1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 100g
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tomaattisosetta
0,5-1 tl chilirouhetta
400 g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
400 g spagettia
Lisäksi
0,25 kpl ruukkua persiljaa
parmesaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
- Suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- Kuumenna pastavesi kiehuvaksi.
- Ruskista pekonit pannulla öljytilkassa.
- Lisää sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista noin 4 minuuttia. Lisää tomaattisose ja chilirouhe. Jatka paistamista minuutin verran.
- Kaada tomaattimurska pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen porista sen aikaa, kun keität pastan.
- Ota pastan keitinvettä talteen 2 desiä. Valuta pasta ja kääntele se kastikkeen joukkoon. Lisää keitinvettä, jos seos tuntuu kuivalta.
- Hienonna päälle persiljaa ja tarjoa pasta parmesaanijuuston kanssa.
Vinkki! Rouhitun chilin voi korvata tuoreella chilillä.