Amatriciana-pasta eli mausteinen pekonipasta

Työaika 25 min Kokonaisaika 25 min
4 annosta
Amatriciana-Pasta_4x5_full.jpg
 

Amatriciana-pasta on klassinen italialainen ruokalaji. Tämä yksinkertainen mutta maukas pasta-annos on valloittanut makuhermoja ympäri maailman ainutlaatuisen yhdistelmänsä ansiosta. Amatriciana tunnetaan erityisesti sen täyteläisestä tomaattikastikkeesta. Tämä resepti on täydellinen valinta arkeen ja juhlaan, sillä se on sekä helppo että nopeasti valmistuva, mutta maultaan silti yllättävän monivivahteinen. Valmistamalla tämän perinteisen pastan voit tuoda palan Italiaa omaan keittiöösi ja nauttia aidosta italialaisesta makuelämyksestä.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 100g

1 kpl sipuli

2 kpl valkosipulinkynsiä

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl tomaattisosetta

0,5-1 tl chilirouhetta

400 g tomaattimurskaa

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

400 g spagettia

Lisäksi

0,25 kpl ruukkua persiljaa

parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

  1. Suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna pastavesi kiehuvaksi.
  3. Ruskista pekonit pannulla öljytilkassa.
  4. Lisää sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista noin 4 minuuttia. Lisää tomaattisose ja chilirouhe. Jatka paistamista minuutin verran.
  5. Kaada tomaattimurska pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen porista sen aikaa, kun keität pastan.
  6. Ota pastan keitinvettä talteen 2 desiä. Valuta pasta ja kääntele se kastikkeen joukkoon. Lisää keitinvettä, jos seos tuntuu kuivalta.
  7. Hienonna päälle persiljaa ja tarjoa pasta parmesaanijuuston kanssa.

Vinkki! Rouhitun chilin voi korvata tuoreella chilillä.