Naudan ulkofileen valmistus

NAUDAN ULKOFILEEN VALMISTUS 🥩

Naudan ulkofileen valmistus riippuu siitä, miten se halutaan kypsentää tai maustaa. Yleisimpiä tapoja naudan ulkofileen herkulliseen valmistamiseen ovat pannulla paisto tai uunissa kypsentäminen. Naudan ulkofilee voidaan maustaa joko ennen tai jälkeen kypsentämisen, useimmiten pippurilla ja suolalla. Halutessaan voi fileen maustaa myös muilla vailituilla mausteilla. Lihan valmistuksen jälkeen on tärkeää muistaa antaa sen levätä hetki ennen tarjoulua, jotta sen mehukkuus saadaan parhaimmaksi mahdolliseksi.

 

Osta ulkofilee kotiinkuljetuksella tästä!

 

Alta löydät vielä kätevän listauksen, joiden avulla onnistut naudan ulkofileen valmistuksessa: 

 

1. Valitse laadukas liha: Parhaimaan lopputulokseen pääset, kun ostat tuoreen ja korkealaatuisen naudan ulkofileen, joka on väriltään vaaleanpunainen tai punertava. 

  1.  

2. Ennen paistamista: Ota ulkofile huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta, jotta se kypsyy tasaisesti. 

  1.  

3. Maustaminen: Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria sekä muita haluamasi mausteita. Naudan ulkofileen kanssa sopii hyvin yhteen esimerkiksi valkosipuli, rosmariini tai timjami. 

  1.  

4. Naudan ulkofileen paistaminen: Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää öljyä. Lisää sitten ulkofile pannulle ja paista sitä noin 3-4 minuuttia per puoli, kunnes liha on kauniin ruskea. 

  1.  

5. Naudan ulkofileen valmistus uunissa: Lämmitä uuni 200 asteeseen ja anna lihan olla uunissa noin 20-25 minuuttia, jotta saat sille medium-kypsyyden. 

  1.  

6. Ulkofileen vetäytyminen: Anna lihan levätä noin 10 minuuttia ennen kuin leikkaat sen. Tämä auttaa lihanesteitä jakautumaan tasaisesti ja pitää lihan mehevänä. 

 

MITEN VALITA OIKEA PAISTOAIKA?

Naudan ulkofileen paistoaika riippuu lihan koosta ja halutusta kypsyysasteesta. Parhaimpaan lopputulokseen pääset käyttämällä paistomittaria. Mittaa haluamasi lihan sisälämpötila paistomittarilla aina lihan paksuimmasta kohdasta.

 

Medium

60 astetta

Medium rare 55 astetta
Well done 70 astetta

 

Mikäli paistat pannulla ohuempia naudan ulkofileitä, joihin paistomittarin kiinnittäminen on vaikeaa, voit käyttää seuraavaa muistisääntöä: Paista naudan ulkofilettä 3-4 minuuttia per puoli, kunnes liha on kauniin ruskeaa. 

RESEPTEJÄ NAUDAN ULKOFILEESTÄ

Naudan ulkofileelle sopivat monenlaiset herkkureseptit. Inspiroidu alla olevista esimerkeistä ja katso myös miten Henri Alén opettaa pihvin paiston pannulla.

KIINNOSTAAKO MYÖS ENTRECOTEN VALMISTUS?

614024_Atria n300g Naudan Entrecote_FIILIS.jpg

Näillä vinkeillä onnistut!