Äitienpäivä 2024

HERKULLISTA ÄITIENPÄIVÄÄ! 🌼

 

Suomessa äitienpäivää juhlitaan toukokuun toisena sunnuntaina, tänä vuonna 12.5.2024, yleensä kevään kukoistuksen keskellä. Tämä päivä on omistettu äitien kunnioittamiselle ja kiittämiselle.

 

Tyypilliseen suomalaiseen äitienpäivän kattaukseen kuuluu usein herkullinen aamiainen tai brunssi, joka tarjoillaan perheen yhteisenä hetkenä. Pöytä notkuu herkullisista ruokalajeista ja herkuista, jotka on valmistettu rakkaudella äidin kunniaksi. Aamiaispöydästä löytyy usein tuoreita leivonnaisia, kuten pullaa, croissantteja ja erilaisia leipiä, jotka voidaan täyttää herkullisilla täytteillä kuten juustoilla, kinkuilla ja kasviksilla.

 

Lisäksi äitienpäivän kattaukseen voi kuulua myös lämpimiä ruokia, kuten munakasta, pekonia ja makkaroita, jotka tuovat lisää syvyyttä ateriaan. Makean ystävän iloksi tarjolla voi olla myös erilaisia jälkiruokia, kuten kakkuja, piirakoita ja hedelmiä.

 

Äitienpäivä on siis loistava tilaisuus kokoontua yhteen perheen kesken ja hemmotella äitiä herkullisilla ruoilla ja lämpimällä läsnäololla.

 

Äitienpäivän brunssin järjestäminen voi olla ihana tapa juhlistaa äitiä! Tässä muutamia vinkkejä:

 

 1. 💗 Suunnittele menu etukäteen: Valitse monipuolinen valikoima ruokia, jotka sopivat sekä suolaiseen että makeaan makuun. Muista huomioida äidin suosikit!

 2.  
 3. 💗 Aseta tunnelmallinen pöytä: Kattaa kauniisti koristeltu pöytä ja käytä astioita ja koristeita, jotka tuovat iloa ja juhlatunnelmaa.

 4.  
 5. 💗 Valmista osa ruoista etukäteen: Helpota itsellesi juhlapäivänä valmistamalla osa ruoista etukäteen, kuten leivonnaiset ja salaatit.

 6. Tarjoile monipuolisia herkkuja: Järjestä pöytään erilaisia herkkuja, kuten tuoreita leivonnaisia, leikkeleitä, juustoja, hedelmiä ja kasviksia.

 7.  
 8. 💗 Luo rento ja iloinen ilmapiiri: Äitienpäivän brunssin ei tarvitse olla virallinen tilaisuus, vaan päinvastoin, se voi olla rento ja lämminhetki perheen kesken.

 9.  
 10. 💗 Älä unohda juomia: Tarjoa juomaksi esimerkiksi kahvia, teetä, mehua ja virvoitusjuomia, jotka täydentävät herkullisen aterian.

 11.  
 12. 💗 Nauti yhdessäolosta: Tärkeintä äitienpäivän brunssissa on yhteinen aika ja rakkaus, joten nauti läheistesi seurasta ja tee päivästä ikimuistoinen äidille!

INSPIROIDU ÄITIENPÄIVÄN RESEPTEISTÄ

 

Näillä äitienpäivän resepteillä varmistat, että tärkeästä päivästä tulee unohtumaton. Juhlista äitiä rakkaudella ja maistuvalla ruoalla, joka kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.