KAASUGRILLIN PERUSKÄYTTÖ

Kaasugrillin käyttö on hyvin helppoa, kunhan otat seuraavat seikat huomioon aloittaessasi grillauksen. Kaasugrilli lämpenee huomattavasti hiiligrilliä nopeammin, mutta ei sekään silti ole käyttövalmis sillä sekunnilla, kun liekki on sytytetty. Tutustu kaasugrillin peruskäyttöön tällä sivulla.

Esivalmistelut kaasugrillin käytössä

Avaa kansi ja tarkista grillin kunto. Puhdista tarvittaessa grilliritilät, jos edellinen käyttäjä on sattunut olemaan huolimaton. Harjaa kuuma ritilä teräsharjalla ja pyyhi sen jälkeen paperilla tai rätillä noen poistamiseksi. Älä öljyä ritilää juuri ennen käyttöä, sillä öljy palaa kiinni ritilään. Öljyämällä grillattavat ruuat sen sijaan varmistat, etteivät ne tartu kiinni ritilään.

 

Kaasugrillikin vaatii esilämmityksen ennen käyttöä. Käännä siis grilli ensin täydelle teholle, sulje grillin kansi ja odottele, että grillin sisälämpötila nousee reiluun 200 asteeseen. Jos kaasugrillin turvallisuus mietityttää, suosittelemme tutustumaan sivuumme turvallisesta kaasugrillin käytöstä.

 

Grillaaminen kaasugrillillä

Kun kaasugrilli on lämmennyt haluttuun lämpötilaan, niin suosittelemme öljyämään grillattavat ruoat, etteivät ne tartu kiinni grillisi ritilään. Saatuasi ruoat grilliin, sulje grillin kansi, ettei lämpö pääse karkaamaan. Suljetun grillin kannen avulla varmistat, että ruokasi kypsyy tasaisesti. Ruokaa ei kannata jättää ilman vartiointia pitkäksi aikaa grilliin, ettei se pääse palamaan.

 

Täydellisen tuloksen varsinkin grillilihojen kohdalla varmistaa paistomittari. Paistomittarin avulla varmistat, että hitaasti kypsyvät lihat tulevat varmasti grillissä läpikypsiksi. Paistomittari helpottaa myös lihojen kypsennystä oikeaan kypsyysasteeseen, oli se sitten rare, medium tai well done.

 

Lihan kypsyysasteet grillissä

  • Naudanliha on täydellistä, hieman punertavaa 52 asteisena
  • Possunliha tulee grillata yli 70 asteen sisälämpötilaan
  • Kananliha tulee grillata myös yli 70 asteen sisälämpötilaan
  •  

Kaasugrillin puhdistus

Grilli kannattaa puhdistaa heti grillauksen jälkeen. Grillin voi puhdistaa näppärästi vaikka sillä aikaa, kun liha on vetäytymässä grillauksen jälkeen. Laita grilli maksimiteholle ja sulje grillin kansi. Anna grillin lämmetä hetki ja puhdista grilli sitten harjaamalla teräsharjalla. Grilliritilän voi lopuksi öljytä ruostumisen välttämiseksi, varsinkin jos grilli jää käyttämättä pidemmäksi aikaa.