Turvallisuus kaasugrillin käytössä

Kun otat kaasugrillin käyttöön pidemmän ajan jälkeen, kannattaa toteuttaa heti pieni perustarkistus grillin kunnolle. Liittimet ja letkut on hyvä käydä läpi ja katsoa, että ne ovat kunnolla kiinni. Letkut hapertuvat ajan mittaan, joten vaihto on ajankohtainen noin kolmen vuoden välein.

Kaikissa kaasugrilleissä on jonkinlainen pelti tippuvan rasvan keräämistä varten. Jos haluat päästä siivouksen kanssa hieman helpommalla, kannattaa pelti suojata foliolla ennen grillausta. Kun pelti alkaa näyttää sotkuiselta, voit vain napata folion pois ja laittaa tilalle uuden.

Grillattavasta ruuasta tippuva rasva ei vain sotke grilliä, se myös aiheuttaa leimahdukset jotka saattavat herkästi polttaa ruuan. Ylimääräiset marinadit ja öljyt kannattaakin pyyhkiä ruoasta pois ennen ruuan grilliin laittamista, jolloin suuremmilta leimahduksilta vältytään. Esimerkiksi rasvaisempaa lihaa grillattaessa leimahduksia sattuu kuitenkin lähes poikkeuksetta, eikä niitä ole mahdollista estää. Kannattaakin jättää osa grillistä tyhjäksi, niin voit vaihtaa grillattavien ruokien paikkaa jos liekit alkavat lyödä liian korkeina.

Jos kaasugrilliin sattuu syttymään hieman isompi palo, esimerkiksi pesemättömän rasvankeruupellin johdosta, on tärkeintä kääntää kaasunsyöttö heti kiinni ja irroittaa painesäädin, jottei liekki pääse leviämään kaasupulloon. Painesäädin kannattaa toki irrottaa grillistä myös silloin kun grilli on käyttämättä pidempiä aikoja. Näin kaasupullo ei varmasti pääse vuotamaan.

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.

Kaasugrillikoulun muut jaksot

Parhaat vinkit grillaukseen

Grillausreseptiikkaa