Atria Nyhtöpossu Karamelli n1,3kg
Nyhtöpossu Karamellisella makumaailmalla uunivalmiissa paistopussissa on slow food -ystävien ehdoton ykkösvalinta. Valmistus on helppoa, koska liha on maustettu ja pakattu valmiiksi paistopussiin, jolloin se täytyy vain laittaa uuniin ja odottaa maukkaan aterian valmistumista täysin itsestään. Nyhtöpossu kypsennetään uunissa miedolla lämmöllä. Uunivalmistuksessa fariinisokeria sisältävä maustekastike paahtaa possun niskalle herkullisen karamellisoituneen pinnan.
Ainesosat
Viljaporsaan niska (77 %), vesi, fariinisokeri, rypsiöljy, happamuudensäätöaineet (E 326, E 262), jodioitu suola, sokeri, mausteet (mm. valkosipuli, chili, laakerinlehti, juustokumina), tomaattijauhe, dekstroosi, hapettumisenestoaine E 331, aromit (mm. paprika), muunnettu maissitärkkelys, savuaromi, hydrolysoitu maissiproteiini, sakeuttamisaine ksantaanikumi, säilöntäaineet (kaliumsorbaatti, natriumbentsoaatti). Viljaporsaanlihan alkuperä Suomi
Ravintosisältö
100 g:ssa
Energia
736 kJ
Energia
177 kcal
Rasva
12 g
josta tyydyttynyttä
4,2 g
Hiilihydraatit
4,1 g
josta sokeria
3 g
Ravintokuitu
0,2 g
Proteiini
14 g
Suola
1,1 g
Valmistusohje
Ota liha pakkauksessaan huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsentämistä. Älä avaa pakkausta. Lämmitä uuni 150°C. Laita liha pakkauksessaan uunipellille etiketti ylöspäin, irrota etiketti. Laita pelti uunin alatasolle ja kypsennä 3-4 tuntia. Pakkaus avautuu osittain paiston aikana, jotta lihan pinta ruskistuu. Ota pakkaus varovasti pois uunista ja anna vetäytyä 10 min. Varmista heti kypsennyksen jälkeen, että lihan sisälämpötila on vähintään +70 °C. Kaada lihaliemi pakkauksesta talteen. Revi liha. Kaada lihaliemi revityn lihan päälle. Paketista olevasta liemestä voit myös tehdä kastikkeen: Kaada liemi kattilaan, lisää kerma ja keitä kasaan.