Piknikmenu
Kokeile kesän maukkaimpia piknikille sopivia reseptejä! Patongeista, salaatista ja hedelmävartaista syntyy käden käänteessä herkullinen ateria, joka maistuu jokaiselle.
Raaka-aineet
Korean BBQ possu -patongit
Korean BBQ possu
1 pkt Atria Possun Lihasuikale 350g
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl seesami- tai rypsiöljyä
2 rkl soijaa
1 rkl fariinisokeria
Limekurkut
1 kpl lime
1/2 kpl kurkku
ripaus suolaa
Lisäksi
1 pkt esipaistettua patonkia
100 g varhaiskaalia
1-2 dl majoneesia
3-4 kpl oksaa korianteria
chiliä
Nopea aasialainen kana-riisinuudelisalaatti
100 g riisinuudelia
2 kpl porkkanaa
1/2 kpl kurkku
1 kpl suippopaprika
1 pkt Atria Murea & Nopea Kana Miedosti Mausteinen 250g
1 dl suolapähkinöitä
Lime-soijakastike
2 kpl valkosipulinkynttä
2-3 cm pala chiliä
1 kpl ruukku korianteria
2 tl fariinisokeria
1 kpl lime
2,5 rkl soijaa
2 rkl miedon makuista öljyä, esim. rypsiöljyä
Hedelmä-mansikkavartaat
1/2 kpl cantaloupe- tai hunajameloni
200 g vihreitä viinirypäleitä
200 g mansikoita
100 g vaahtokarkkeja
Valmistusohje
Korean BBQ possu -patongit
- Ota Atria Possun lihasuikaleet huoneenlämpöön.
- Valmista limekurkut. Pese limen kuori ja raasta noin 1 tl sen vihreä osaa raastimen pienellä terällä. Purista mehu. Leikkaa kurkku ohuehkoiksi viipaleiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon tai purkkiin ja kääntele. Jätä maustumaan.
- Paista esipaistetut patongit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja raasta inkivääriä noin 1 rkl. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna paistinpannussa öljy ja paista possun suikaleita 2-3 minuuttia välillä käännellen. Lisää pannulle soija, fariinisokeri, inkivääri ja valkosipulit ja paista käännellen vielä 2 minuuttia.
- Huuhtele ja kuivaa varhaiskaalipala ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi isolla veitsellä tai vihannesmandoliinilla.
- Halkaise patongit pitkittäin ja levitä leikkuu pinnoille majoneesia. Täytä leivät varhaiskaalilla, limekurkuilla ja korean bbq-possulla. Viimeistele vielä korianterilla ja makusi mukaan chilillä – ja nautiskele makean suolaisesta herkullisesta piknik-eväästä!
Nopea aasialainen kana-riisinuudelisalaatti
- Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja korianterin varsiosat – säästä lehdet salaatin päälle. Purista limen mehu. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset tilavan kulhon pohjalla ja jätä maustumaan.
- Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele reilusti kylmällä vedellä, valuta ja lisää kastikkeen joukkoon. Saksi puhtailla keittiösaksilla nuudeleita hieman lyhyemmiksi paloiksi. Kääntele kastikkeen joukkoon.
- Pese ja kuori porkkanat. Pese kurkku ja suippopaprika. Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi esim. isolla veitsellä, kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kääntele kasvikset nuudelien joukkoon.
- Lisää salaatin päälle Atrian Murea & Nopea kana sekä suolapähkinät. Viimeistele korianterin lehdillä ja makusi mukaan chilillä.
Hedelmä-mansikkavartaat
- Kuori ja paloittele meloni. Pese ja valuta viinirypäleet.
- Pujota varrastikkuihin vuorotellen hedelmiä, mansikoita ja vaahtokarkkeja.
- Tarjoa sellaisenaan tai nopeasti grillattuna vaniljajäätelön kanssa!