Piknikmenu

Työaika 1 t Kokonaisaika 1 t
4 annosta
Pikinik_kaikki_kädet_tuotteet_pysty_1.jpg

Kokeile kesän maukkaimpia piknikille sopivia reseptejä! Patongeista, salaatista ja hedelmävartaista syntyy käden käänteessä herkullinen ateria, joka maistuu jokaiselle. 

Raaka-aineet

Korean BBQ possu -patongit

Korean BBQ possu

1 pkt Atria Possun Lihasuikale 350g

1 rkl inkivääriä raastettuna

2 kpl valkosipulinkynttä

1 rkl seesami- tai rypsiöljyä

2 rkl soijaa

1 rkl fariinisokeria

Limekurkut

1 kpl lime

1/2 kpl kurkku

ripaus suolaa

Lisäksi

1 pkt esipaistettua patonkia

100 g varhaiskaalia

1-2 dl majoneesia

3-4 kpl oksaa korianteria

chiliä

Nopea aasialainen kana-riisinuudelisalaatti

100 g riisinuudelia

2 kpl porkkanaa

1/2 kpl kurkku

1 kpl suippopaprika

1 pkt Atria Murea & Nopea Kana Miedosti Mausteinen 250g

1 dl suolapähkinöitä

Lime-soijakastike

2 kpl valkosipulinkynttä

2-3 cm pala chiliä

1 kpl ruukku korianteria

2 tl fariinisokeria

1 kpl lime

2,5 rkl soijaa

2 rkl miedon makuista öljyä, esim. rypsiöljyä

Hedelmä-mansikkavartaat

1/2 kpl cantaloupe- tai hunajameloni

200 g vihreitä viinirypäleitä

200 g mansikoita

100 g vaahtokarkkeja

Valmistusohje

 Korean BBQ possu -patongit

  1. Ota Atria Possun lihasuikaleet huoneenlämpöön.
  2. Valmista limekurkut. Pese limen kuori ja raasta noin 1 tl sen vihreä osaa raastimen pienellä terällä. Purista mehu. Leikkaa kurkku ohuehkoiksi viipaleiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon tai purkkiin ja kääntele. Jätä maustumaan.
  3. Paista esipaistetut patongit pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuori ja raasta inkivääriä noin 1 rkl. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna paistinpannussa öljy ja paista possun suikaleita 2-3 minuuttia välillä käännellen. Lisää pannulle soija, fariinisokeri, inkivääri ja valkosipulit ja paista käännellen vielä 2 minuuttia.
  5. Huuhtele ja kuivaa varhaiskaalipala ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi isolla veitsellä tai vihannesmandoliinilla.
  6. Halkaise patongit pitkittäin ja levitä leikkuu pinnoille majoneesia. Täytä leivät varhaiskaalilla, limekurkuilla ja korean bbq-possulla. Viimeistele vielä korianterilla ja makusi mukaan chilillä – ja nautiskele makean suolaisesta herkullisesta piknik-eväästä!

 

Nopea aasialainen kana-riisinuudelisalaatti

  1. Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja korianterin varsiosat – säästä lehdet salaatin päälle. Purista limen mehu. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset tilavan kulhon pohjalla ja jätä maustumaan.
  2. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele reilusti kylmällä vedellä, valuta ja lisää kastikkeen joukkoon. Saksi puhtailla keittiösaksilla nuudeleita hieman lyhyemmiksi paloiksi. Kääntele kastikkeen joukkoon.
  3. Pese ja kuori porkkanat. Pese kurkku ja suippopaprika. Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi esim. isolla veitsellä, kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kääntele kasvikset nuudelien joukkoon.
  4. Lisää salaatin päälle Atrian Murea & Nopea kana sekä suolapähkinät. Viimeistele korianterin lehdillä ja makusi mukaan chilillä.

 

Hedelmä-mansikkavartaat

  1. Kuori ja paloittele meloni. Pese ja valuta viinirypäleet.
  2. Pujota varrastikkuihin vuorotellen hedelmiä, mansikoita ja vaahtokarkkeja.
  3. Tarjoa sellaisenaan tai nopeasti grillattuna vaniljajäätelön kanssa!