Parsa-kanapekonipiirakka
Työaika Kokonaisaika 40 min
6-8 annosta
Kevään ykkössesonkiherkku parsa kääräistään tässä piirakkareseptissä kanapekoniin, asetellaan sitruuna-ricottaseoksen päälle piirakkapohjalle ja peitellään vielä parmesaanilla. Vahva suositus!
Raaka-aineet
1 pkt iso voitaikinalevy (n. 600g)
1 prk ricottajuusto (n.250g)
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
n. 1/2 dl parmesaania rouhittuna
1 nippu vihreää parsaa
2 pktAtria Suomalainen Kanapekoni 120g
tuoretta basilikaa
sitruunan kuorta suikaleina
Valmistusohje
- Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kauli taikinaa hieman isommaksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele pohjaa haarukalla. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Sekoita kulhossa ricotta, sitruunamehu, suola ja pippuri.
- Poista parsoista kannat ja kuori ne kevyesti. Kääri parsat kanapekoneihin.
- Levitä ricottaseos piirakan pohjalle, jätä noin sentti reunoista ilman täytettä. Ripottele päälle raastettua parmesaania. Asettele kanapekoneihin käärityt parsat piirakan päälle ja lisää vielä vähän parmesaania.
- Paista piirakkaa uunissa noin 20 minuuttia. Koristele halutessasi basilikalla ja sitruunankuorisuikaleilla.