Pääsiäiskinkku, parmesaaniperunat ja minttuaioli

Työaika 30 min Kokonaisaika 1 t
4 annosta
Pääsiäiskinkku_pestolla.jpg

Valmista uunissa helposti paistuvan pääsiäiskinkun kylkeen maukkaat parmesaaniperunat ja herkullinen minttuaioli - ja pääsiäisen tarjoilut ovat valmiit!

Raaka-aineet

1 kpl Atria Viljaporsaan Pieni Juhlakinkku n. 2,5 kg

1/2 dl korppujauhoja

1/2 dl parmesaania raastettuna

1 dl lehtipersiljan tai basilikan lehtiä

sinappia

Parmesaaniperunat

2-3 rkl rypsiöljyä

1,5 dl parmesaania raastettuna

10 kpl keskikokoisia perunoita

ripaus suolaa

lehtipersiljaa ja basilikaa koristeluun

Minttuaioli

1,5 dl majoneesia

1-2 rkl minttua hienonnettuna

1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna

ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

  1. Sulata ja kypsennä kinkku pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna korppujauho, parmesaani ja yrtinlehdet monitoimikoneella.
  3. Poista kinkusta verkko ja rasva. Sivele kinkun pinnalle sinappia ja yrtti-korppujauhoja. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Valmista perunat: Voitele uunivuoka öljyllä. Ripottele juustoseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan, lisää suola. Leikkaa perunat kahtia. Asettele perunat vuokaan juuston päälle leikkuupinta alaspäin. Voitele perunat kuoripuolelta kevyesti öljyllä ja ripottele hieman juustoraastetta päälle. Paista perunoita uunissa noin 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja nosta perunat tarjoiluastiaan. Viimeistele yrtinlehdillä.
  5. Sekoita minttuaiolin aineet keskenään.
  6. Tarjoa siivutettu kinkku perunoiden ja minttuaiolin kanssa.