Ananaschutney

Työaika 10 min Kokonaisaika 40 min
6 annosta

Tervetuloa trooppiselle makumatkalle! Tässä herkullisessa chutneyssa yhdistyvät ananaksen makeus, mausteisuus ja hienostunut etikkainen vivahde, jotka luovat yhdessä täydellisen tasapainon. Ananaschutney tarjoaa täydellisen lisän niin grillatulle kanalle, kalafileelle kuin myös kasvisruoille. Valmistus on helppoa, mutta lopputulos on taatusti maistuva.

Raaka-aineet

1 kpl tuoretta ananasta

1 kpl keltasipulia

2 kpl tomaattia

2 kpl valkosipulin kynsiä

1 tl chilijauhetta

1 tl currya

1 dl omenamehua

2 rkl punaviinietikkaa

1 tl sokeria

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1 tl rypsiöljyä

Valmistusohje

  1. Kuori ja kuutioi ananas noin 1 x 1 cm:n kokoisiksi paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Laita rypsiöljy kattilaan ja freesaa hienonnettu sipuli ja ananas.
  4. Lisää loput ainekset.
  5. Hauduta noin puoli tuntia ja tarkista lopuksi maku.