FOOD SERVICE

Palvelemme kaikkia suomalaisia ammattikeittiöitä kaikissa hyvään ruokaan liittyvissä asioissa.

Kouluruoka suunnannäyttäjänä

Suomalaisella kouluruokailulla on aihetta juhlaan. Vuonna 2018 tuli kuluneeksi tasan 70 vuotta maksuttoman kouluruokailun alkamisesta. Kouluruokailusta säädetyn lain myötä kaikissa kansakouluissa tuli vuoteen 1948 mennessä olla järjestettynä koulukeittolatoiminta ja tarjolla maksuton ateria koulutyöpäivänä kaikille lapsille tasavertaisesti ja varallisuuteen katsomatta. Taustalla oli ollut pidempiaikainen huoli kasvavan polven ravitsemus- ja terveydentilasta, jota kouluruoan avulla haluttiin parantaa. Uudistus toteutettiin aikana, jolloin yhteiskunnan ravintotilanne oli heikko, mutta jolloin myös kouluruoan merkitys tulevaisuutta ajatellen nähtiin parhaiten.
Kouluruokailu on kiinteä osa suomalaista ruokakulttuuria. Se heijastaa yhteiskuntamme kehitystä sekä luo ajankuvaa eri vuosikymmeninä käytetyistä raaka-aineista ja ajalle tyypillisistä ruokalajeista.

Ravitsemuksen lisäksi kouluruokailun tehtävä on ollut opettaa ja kasvattaa. Alkuaikojen koulupuutarhatoiminta ja oppilaiden keräämät marjat olivat ruokailun järjestämisessä tärkeä taloudellinen tuki, opettaen lapsille samalla taloudellisuutta ja yhdessä tekemisen tärkeyttä. Monipuolistuttuaan kouluruoka on toiminut hyvän ja terveellisen aterian mallina sekä ollut suunnannäyttäjä, jonka kautta uudet ruokalaijt ovat rantautuneet myös kotikeittiöidemme iloksi.

Me Atrialla olemme ylpeitä saadessamme olla mukana kehittämässä kouluruokaa tarjoamalla turvallisia raaka-aineita keittiöihin. Juhlavuoden kunniaksi olemme keränneet ruoantekijöiden omia kouluruokamuistoja lapsuudesta ja työuran varrelta. Tarinat ovat ikkuna kouluruokailun vuosikymmeniin ja sen kehitysvaiheisiin. Tutut klassikot ja aikansa uutuudet herättävät ruokamuistoja ja tarinoihin liittyvien reseptien kautta makumuistot voi loihtia makuelämyksiksi lasten lautasille.

Suomi on ollut edelläkävijä kouluruokailussa, josta se maailman ensimmäisenä maana on säätänyt lailla. Arvokas pohja luo suuntaa tulevaisuudelle: ammattitaidolla ja rakkaudella valmistettu kouluruoka on huolenpitoa, kasvatusta, ruokasivistystä, yhdessä syömisen iloa ja ennen kaikkea – maistuvaa ruokaa!

Turvallinen hyvän ruoan ketju

Ruoka-alan ammattilaisilla, päättäjillä ja meillä atrialaisilla on yksi yhteinen päämäärä: hyvä ruoka.

Atrian ammattilaisten uutiskirje - tehokkain tapa saada ajantasaista tietoa.
Kirje on suunnattu ravintoloille ja ammattikeittiöille.

Lähetämme kirjettä kerran kuukaudessa ja voit sen perua helposti milloin tahansa jokaisen uutiskirjeen yhteydessä peruuta-linkistä.

 

Tilaa uutiskirje