Liebe Grüsse aus Finnland

19.4.2021
Ruoka & tuotteet Maailmanpuhtain

Ein, zwei, drei (yksi, kaksi, kolme)… kuvastaa hyvin, miten vähitellen on saavutettu jalansijaa ja hyllytilaa meidän upeille tuotteillemme Saksan Edekan myymälöissä. Eipä tiennyt tämä tyttö vielä yläasteella, että tulevaisuudessa pitää osata puhua saksan kielellä muutakin kuin tilata jäätelöä ravintolassa.

Taustatyötä, tutkimista, suunnittelua, mutta myös maltillisuutta parin vuoden ajan. Ja sitten vihdoin tammikuussa 2020 asiakastapaamisen jälkeen hymyilimme leveästi kuultuamme lauseen ”aloitetaan yhteistyö”. Takana oli täysin erilainen asiakasneuvottelu kuin mihin olin tottunut venäläisten, ruotsalaisten, norjalaisten, virolaisten, latvialaisten, liettualaisten ja tanskalaisten kanssa.

Siitä se kaikki työ vasta alkoikin. Aivan uudenlainen tuotesegmentti. Tutustuminen kulttuuriin syvemmin. Olin siihen saakka myynyt noin 10 vuoden ajan erilaisia tuotteita ja pakkauskokoja, kiertänyt asiakkaiden tuotantotiloissa ja teurastamoilla. Olin valtavan innoissani kehittämään uutta ja avaamaan uudenlaista vientikauppaa.

Meille Suomessa Atria on arkipäivää ja tuttu brändi. Valikoimastamme on helppo valita tuotteita jokapäiväisiin ruokahetkiin. Saksassa olemme olleet kuitenkin tuntematon toimija.

Koronan vuoksi emme ole päässeet tapaamaan kauppiaita ja se on tuonut työhön omat haasteensa. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen siihen, miten asiat ovat edenneet. Olemme profiloituneet premium-tuotteiden toimittajana. Olen erittäin ylpeä, koska saan myydä suomalaisten tuottajien broileria, sikaa ja nautaa. Suomalainen liha ansaitsee arvostuksen myös Saksassa. Saksan kulttuurista olen oppinut koko ajan enemmän. Lisäbonuksena olen saanut uusia ystäviä.

Koronasta huolimatta vuoden aikana on tapahtunut paljon. Tällä hetkellä meillä on seitsemän ostavaa Edeka-kauppiasta. Broiler-, sika- ja nautatuotteita on saatavilla noin parissa kymmenessä myymälässä. Parasta on kuulla asiakkaiden kertovan, että kuluttaja on erikseen kysynyt lihamestarilta, missä sitä Atrian lihaa on. Kehuja olemme saaneet myös tuotteiden mausta; mm. broilerin liha maistuu broilerilta eikä kalalta!

Parasta on kuulla asiakkaiden kertovan, että kuluttaja on erikseen kysynyt lihamestarilta, missä sitä Atrian lihaa on.

Olemme keskittyneet nyt asiakkaisiin Pohjois-Saksan ja Minden-Hannoverin alueella. Lisäksi olemme saaneet jo kyselyitä muualla Saksassa asuvilta suomalaisilta, milloin heidän on mahdollista ostaa Atrian tuotteita Edekan myymälöistä. Olen erittäin motivoitunut valtaamaan lisää hyllytilaa Atrian tuotteille yhdessä huipputiimin kanssa. Haluankin kiittää kaikkia, jotka ovat tehneet tämän mahdolliseksi.

Ich wünsche Ihnen einen schönen Frühling (Toivotan hyvää kevättä)!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Niina Nuottivaara

Niina Nuottivaara työskentelee Atrian viennissä myyntipäällikkönä. Hän on ylpeä suomalaisesta, korkealaatuisesta lihasta, jota myy useaan eri maahan. Niina tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja onkin saanut vientimarkkinoilta lukuisia uusia ystäviä. Niina nauttii siitä, että saa ystäväperheet saman pöydän ääreen. Viikonloppuisin on enemmän aikaa ruoanlaitolle ja silloin loihditaan hetkessä hyvä ruoka ja parempi mieli isommallekin porukalle. Arkisin Niina valmistaa helppoa ja nopeaa ruokaa mausta tinkimättä. Hyvä seura ja ruoka saavat Niinan hymyilemään. Niina rentoutuu liikkumalla. Hän on tiiviisti mukana myös lastensa harrastustoiminnassa. Lisäksi hän katselee mielellään dokumentteja sekä lukee erilaisiin kulttuureihin liittyvistä asioista. Niina pyrkii aina tekemään parhaansa – vaikka sitten suomalaisella sisulla.

Lue kirjoittajan muita blogeja