Syytä tyytyväisyyteen

10.1.2020
Vastuullisuus Kotimaisuus & alkuperä Henkilöstö

Vuoden 2019 loppua kohti suorituksemme parantui. Myynti kasvoi, saimme hinnankorotuksia läpi ja pystyimme säilyttämään markkinaosuutemme. Tuotantolaitoksemme toimivat hyvin ja Kiinan kauppakin rullasi. Työturvallisuuden osalta olemme ottaneet aimo harppauksia eteenpäin, mikä on mahtava asia meille kaikille. Arjen sujuminen on meille tärkeä asia. Ote ei saa herpaantua ja ahkera täytyy olla, mutta tästä lähtökohdasta on hyvä jatkaa alkaneeseen vuoteen.

Kun perustekeminen on kunnossa, on turvallisempi ottaa uusia askeleita. Meille uuden siipikarjatehtaan suunnittelu on seuraava iso juttu. Se on yksi historiamme suurimmista hankkeista, jos rakentamiseen päädytään. Mielenkiintoinen hanke kaikkineen ja toteutuessaan antaa meille mahdollisuuden toimia markkinajohtajana myös jatkossa. Samalla se luo myös valtavan onnistumisen vaateen kaiken suorituksen osalta, mikä hankkeeseen liittyy. Hankkeen vaateisiin täytyy suhtautua nöyrästi, mutta samalla rohkeasti ja terveellä itseluottamuksella kaikki ammattitaito ja osaaminen käyttäen.

Meille uuden siipikarjatehtaan suunnittelu on seuraava iso juttu. Se on yksi historiamme suurimmista hankkeista, jos rakentamiseen päädytään.

Yrityksemme uusiutuminen ja kasvu perustuvat kaupalliseen osaamiseen, kuluttajan ja markkinan tuntemiseen, vahvoihin brändeihin, tehokkaaseen toimintaan ja yhtenäiseen, kestävää menestystä arvostavaan toimintatapaan. Viime syksyn aikana pystyimme kertomaan hyviä tuloksia useista vastuullisuushankkeista. Kaikkien eläinlajiemme hiilijalanjäljet ovat ulkomaisia verrokkejaan pienempiä, mikä oli erinomainen, vaikkakaan ei yllättävä, uutinen. Saimme myös ensimmäiset Atrian Vapaan Possun joulukinkut markkinoille joulusesonkiin.

Kaikkien eläinlajiemme hiilijalanjäljet ovat ulkomaisia verrokkejaan pienempiä, mikä oli erinomainen, vaikkakaan ei yllättävä, uutinen.

Meiltä isoilta toimijoilta odotetaan enemmän toimia kuin pieniltä, myös vastuullisuuden suhteen. Tavoitteemme hiilineutraalista ruokaketjusta ei ole mitenkään helppo ja vähäpätöinen. Se vaatii paljon työtä, mutta päättäväisellä tekemisellä pääsemme tavoitteeseemme. Vähennämme ilmastovaikutuksiamme monella tavalla – muun muassa investoimalla uusiutuviin energianlähteisiin. Kaikissa tuotteissamme on jo ripaus aurinkoenergiaa, mutta lähitulevaisuudessa myös bioenergiaa, sillä olemme mukana Suomen suurimman biokaasulaitoksen rakennushankkeessa.

Meillä on 116 vuoden kokemus suomalaisen ruoan valmistamisesta. Aiomme olla mukana tässä pelissä jatkossakin.

Oikein hyvää alkanutta vuotta 2020!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Mika Ala-Fossi

Mika Ala-Fossi on Atria Suomen toimitusjohtaja. Hän on nähnyt jo pitkän taipaleen yrityksen matkaa ja sen kehityksen maakuntasarjapeleistä kansainvälisten areenojen sarjaan. Tätä kehitystä hän katsoo erityisellä ylpeydellä. Mika nauttii hetkistä, kun pääse eteläpohjanmaalaisille markkinoille, pesäpallopeliin tai mihin tahansa tapahtumaan, jossa käristetään perinteistä ”kärväriä” – niissä hetkissä, käristemakkara kourassaan, hän aistii aidosti hyvää yhteistä fiilistä. Vapaa-ajallaan mies rentoutuu metsä-, metalli-, puu- ja maatöiden parissa. Talvisin lähes kaikki vapaa-aika hujahtaa jäähallien uumenissa kiekkojunioreita valmentaen. Mika nauttii mieluisimmin ateriansa kaikessa rauhassa aamukuuraisen Alajoen peltomaisemassa toisessa kädessään kahvikuppi ja toisessa lauantaimakkaravoileipä.

Lue kirjoittajan muita blogeja