Atria yhteistyöhön Food Campin kanssa

26.8.2020
Ravintolat Lihan parhaat osaajat

Elämyksellisiin catering-palveluihin erikoistunut Food Camp Finland Oy ja Atria ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on edistää alan osaamista ja tuoda huippuammattilaisten kautta uusia ideoita atrialaisen, maailman parhaaksi valitun lihan käyttöön.

– Meille ruokailu tarkoittaa kokonaisvaltaista elämystä, joka rakentuu parhaimmista raaka-aineista, korkeatasoisesta keittiöosaamisesta sekä huippuunsa viedystä palvelusta, kertoo toimitusjohtaja Riikka Kannas Food Camp Finlandista.

"Meille ruokailu tarkoittaa kokonaisvaltaista elämystä, joka rakentuu parhaimmista raaka-aineista, korkeatasoisesta keittiöosaamisesta sekä huippuunsa viedystä palvelusta."

Huippucateringin ja ravintolatoiminnan lisäksi yritys järjestää vuosittaisia Food & Art ja Food & Talk -tapahtumia sekä edistää alan osaamista kilpailutoiminnalla.

– Food Camp on alan valovoimainen uudistaja, joka vahvalla osaamisella luo parhaimmista raaka-aineista upeita ruokaelämyksiä. Pääsemme yhdessä huippuammattilaisten kanssa laajentamaan maailman parhaaksi valitun atrialaisen lihan käyttökokemusta, kertoo Atria Food Servicen myyntijohtaja Kim Westerling.

Keittiöpäällikkö ja Food Campin kulinaarisena kummina toimiva Jari Vesivalo on tehnyt pitkät uran suomalaisen fine diningin edistämisessä Michelin-tähtiravintola Olossa. Hänen mukaansa ammattilaiset haluavat haastaa itsensä joka kerta raaka-aineen kanssa ruoanvalmistuksen huippulaadun ylläpitämiseksi.

– Kun kulinaariset tavoitteet ovat korkealla, on raaka-aineissa kaiken perusta alkuperä ja jäljitettävyys. Puhtaalla ja Suomessa eettisesti tuotetulla lihalla on suuri vaikutus gastronomiseen kokemukseen, Vesivalo muistuttaa.

"Kun kulinaariset tavoitteet ovat korkealla, on raaka-aineissa kaiken perusta alkuperä ja jäljitettävyys."

Yhteistyön laajempana päämääränä on edistää alan osaamista ja kehittymistä. Food Camp on kasvattanut vuosien saatossa Suomen taitavimmat cateringkokit mestari-kisälli -mallilla ja kehittänyt alan kilpailutoimintaa, joka sopii ideologialtaan yhteen Atrian 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelman kanssa.

Kokit Anni Peräkylä ja Miikka Manninen, keittiöpäällikkö Jari Vesivalo ja toimitusjohtaja Riikka Kannas Food Campista tarjoavat korkeatasoisia ruokailuelämyksiä.

Kaiken toiminnan taustalla on vastuullisuus ja hävikinhallinta, johon halutaan panostaa huipputasolla.

– Olemme vaikuttuneita Atrian vastuullisuusohjelmasta, josta tulemme varmasti oppimaan itsekin paljon. Tavoitteenamme on puolestaan tuoda Atrialle raikkaita näkemyksiä ja uusia tulokulmia huippuraaka-aineen vastuulliseen käyttöön ruokailuelämyksissä, toteaa Kannas.

"Olemme vaikuttuneita Atrian vastuullisuusohjelmasta, josta tulemme varmasti oppimaan itsekin paljon."

– Yhteistyön kautta saamme uusia vinkkejä ja tuotekehitysideoita laadukkaan lihan käyttöön à la cartessa, joten pystymme palvelemaan Food Service -asiakkaitamme ruokaratkaisuissa jatkossa entistäkin paremmin, toteaa Westerling.

Teksti: Virpi Kulomaa
Kuvat: Eero Kokko

Lue myös: 

Kouluruokaa poikkeusoloissa

Gastrogrill Muré tarjoilee suomalaista maailman parasta lihaa

Jaa