Äiti, onhan tämä Atrian?

15.3.2017
Alkutuotanto Eläinten hyvinvointi Kotimaisuus & alkuperä Liha Vastuullisuus

Meillä ei niinkään ole väliä mitä on ruokana, kunhan se on Atrian. Kahdeksanvuotiaalle pojalleni Atria merkitsee ruokaa parhaimmillaan. Se on joko minun tuottamaani, valmistamaani tai tuunaamaani, maailman parasta ruokaa!

Olen kertonut pojalleni, ettei ole itsestäänselvyys, että syömämme ruoka on näin laadukasta. Se on vaatinut tiloilta vuosikymmenten työn eläinten hyvinvoinnin ja korkean hygieniatason ylläpitämiseksi, laadukkaita rehuraaka-aineita unohtamatta.

Olen kertonut pojalleni, ettei ole itsestäänselvyys, että syömämme ruoka on näin laadukasta.

Voisimme toki tuottaa lihaa kuten suurin osa maailmasta ja korjata huonoa hyvinvointia sekä hygieniaa antibiooteilla. Mutta se ei ole meidän atrialaisten tapa. Me panostamme vastuullisuuteen, laatuun, jäljitettävyyteen, turvallisuuteen, tuotanto-olosuhteisiin ja hyvinvointiin.

Silloin, kun me tiedämme, että eläimemme voivat hyvin, myös kuluttaja voi olla varma ostamansa tuotteen laadusta.

En halua jättää pojalleni perinnöksi pelkkää maatilaa vaan ennen kaikkea tavan tuottaa lihaa. Tavan, joka on kestävää nyt ja tulevaisuudessa. Haluan, että poikani ja hänen lapsensa voivat elää maailmassa, jossa antibiootit tehoavat sairauksiin eikä niitä käytetä tuotantoeläimillä ennaltaehkäisevästi vaan ainoastaan tarvittaessa.

En halua jättää pojalleni perinnöksi pelkkää maatilaa vaan ennen kaikkea tavan tuottaa lihaa.

Olen ylpeä siitä, että tuotantotapamme ei ole se helpoin ja halvin - mutta se on turvallisin ja vastuullisin niin tuottajan, eläinten kuin kuluttajankin kannalta. Sen haluan jättää perinnöksi pojalleni.

 

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Suvi Rantala

Suvi Rantala on ammatiltaan broilerintuottaja ja maatalousyrittäjä. Hän on ylpeä pohjalaisuudestaan, ja kokee myös atrialaisuuden edustavan pohjimmiltaan juuri pohjalaisia arvoja: sitä että tehdään kaikki aidosti, sisulla ja täydestä sydämestä. Suvi selviää Suomen pitkistä, synkistä talvikuukausista ajattelemalla hetkiä omassa kesäkeittiössä, missä valmistuu niin aamiainen, lounas, illallinen kuin yöllinen huikopalakin. Tuottajien asiaa aktiivisesti ajavan naisen saavatkin iloiselle mielelle juuri kesä, ystävät, skumppa ja grilli. Vaikka broilerintuotannossa ei Suvin mukaan ole eroa arjella ja pyhällä, niin perheessä vuoden jokaista viikonloppua juhlistetaan kolmen ruokalajin illallisella. Ruoanlaittoa rakastavan Suvin ehdoton ruokabravuuri ovat grillatut, savuiset vaahterasiirappi-ribsit.

Lue kirjoittajan muita blogeja