Ulkofileepihvit ja Artesaani-makkara-sipulisalaatti

Työaika 1 t 20 min Kokonaisaika 1 t 20 min
4 annosta

Kun Atrian Takuumurea ulkofileepihvi saa kylkeensä Atria Artesaani Lämminsavustetulla Raakamakkaralla höystetyn raikkaan punasipuli-omenasalaatin ollaan jo erityisherkun äärellä.

Valmista viereen vielä ohuet olkiranskalaiset ja sinihomejuustovoi, niin makunautinto on sinetöity.

Raaka-aineet

Sinihomejuustovoi:

1 kpl valkosipulinkynsi

50 g huoneenlämpöistä voita

50 g sinihomejuustoa

Makkarasalaatti:

1/2 pkt Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara 240g

1 punasipuli

1 omena

20 g rucolaa

Kastike:

1 rkl dijonsinappia

1 rkl sokeria

1 rkl omenaviinietikka

1/2 dl öljyä

suolaa

Tikkuperunat:

3 kpl isoa jauhoista perunaa

öljyä friteeraamiseen

suolaa

Pihvit:

2 pkt Atria Takuumurea Naudan Ulkofileepihvi 300g

suolaa

mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Kuori valkosipulinkynsi ja surauta huoneenlämpöinen voi, sinihomejuusto ja valkosipuli tasaiseksi sauvasekoittimella. Pyöritä tangoksi leivinpaperin tai kelmun sisään ja anna kovettua jääkaapissa.
  2. Pilko makkarat ja ruskista ne pannussa. Viipaloi punasipuli. Poista pestyn omenan puolikkaasta siemenet ja viipaloi omena. Sekoita kastikkeen ainekset ensin keskenään, ja sekoita sitten kastikkeeseen makkarat, sipulit, omenat ja rucolat.
  3. Suikaloi perunat mandoliinilla hienoiksi suikaleiksi ja friteeraa ne 180-asteisessa öljyssä rapeiksi tikkuperunoiksi.
  4. Nuiji ulkofileepihvit hieman ohuemmiksi, ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista nopeasti grillissä tai voissa kuumassa pannussa haluamaasi kypsyyteen.
  5. Tarjoile ulkofileepihvit sinihomejuustovoin, tikkuperunoiden ja makkarasalaatin kanssa.