Kahvilla maustettu paahtopaisti

Työaika Kokonaisaika 2 t 20 min
4 annosta

Kahvia ja tähtianista sisältävä mausteseos tuo paahtopaistin makuun ihan uutta syvyyttä. Annokset kruunaavat rouskuvan rapsakoiksi paistetut, ruohosipulilla maustetut parsat sekä hapokas kantarellihillo.

Kypsennä paisti aina mittarin kanssa jotta varmistat juuri oikean kypsyyden.

Tässä vielä muistutuksena erikypsyyksien asteet:
55-65 astetta = medium
66-70 astetta = kypsä

Raaka-aineet

1 kpl Atria Takuumurea Naudan Paahtopaisti n1,0kg

2 rkl oliiviöljyä

Kahvimausteseos pihville:

1 rkl ruokosokeria

1 rkl appelsiinipippuria (orange pepper)

2 rkl suolaa myllystä

1 rkl chilihiutaleita

1 rkl jauhettua kahvia

1 rkl valkosipulijauhetta

1 rkl savupaprikajauhetta

Kantarellihillo:

1/2 dl vettä

250 g puhdistettuja kantarelleja

1/2 tl suolaa myllystä

50 g hienonnettua sipulia

2 rkl siideriviinietikkaa

2 kpl maustepippuria

1 pieni laakerinlehti

1/2 tl mustapippuria

100 g hillosokeria

1 tähtianis

Parsat:

16 kpl tuoretta vihreää parsaa

oliiviöljyä

suolaa

ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Sekoita kahvimausteseoksen ainekset keskenään. Hiero lihan pintaan ensin oliiviöljyä ja sitten kahvimausteseosta. Anna maustua mielellään vähintään kaksi tuntia.
  2. Mittaa kantarellihillon ainekset kattilaan ja anna hillon kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
  3. Paista paistiin kaunis väri pannulla ja kypsennä sitten loppuun uunissa, tai grillaa ensin pintaan hyvä väri suoralla lämmöllä ja kypsennä loppuun epäsuoralla lämmöllä. Käytä mittaria jotta varmistat haluamasi kypsyyden. Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä 20 minuuttia ennen tarjoilua.
  4. Taita parsojen kannoista puumaiset päät pois. Pyöräytä parsat öljyssä. Mausta suolalla. Grillaa tai paista pannulla muutaman minuutin ajan. Viimeistele ruohosipulilla.
  5. Viipaloi paisti ja tarjoile parsojen sekä kantarellihillon kera.