Ruusukaalipaistosta ja Artesaani-raakamakkaraa

Työaika 25 min Kokonaisaika 25 min
4 annosta

Valkosipulilla ja balsamiviinietikalla maustetut rouskuvan napakoiksi paistetut ruusukaalit ja mehevät raakamakkarat valmistuvat hetkessä, ja luovat mitä herkullisimman combon.

Resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.

Raaka-aineet

500 g ruusukaaleja

5 kpl valkosipulinkynttä

1/2 dl öljyä

1 rkl balsamiviinietikkaa

1/2 tl suolaa

1/4 tl rouhittua mustapippuria

1 rasia Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara 240g

Valmistusohje

  1. Halkaise ruusukaalit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
    Kuumenna öljy pannulla todella kuumaksi ja asettele ruusukaalit leikkauspinta alaspäin pannulle. Paista noin viisi minuuttia, kunnes ruusukaaleissa on tumma paistunut väri. Sekoita joukkoon valkosipulit ja balsamiviinietikka, laske lämpöä reippaasti ja paista kunnes ruusukaalit ovat napakan kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Paista raakamakkaroita pannulla tai grillissä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat läpikypsiä. Tarjoile ruusukaalipaistoksen kanssa.
  3. Voit myös tarjoilla makkarat ja ruusukaalit cocktailpaloina. Leikkaa makkara paloiksi ja laita ruusukaalin puolikkaan kanssa cocktailtikkuun.