Naudan sisäfileen valmistus

NAUDAN SISÄFILEEN VALMISTUS

 

Naudan sisäfilee on yksi parhaista naudanlihan leikkeistä, joka on erittäin mureaa ja mehukasta. Sisäfile sopii moneen tilanteeseen, sillä sen valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Naudan sisäfilee sopii hyvin paistamiseen, grillaukseen tai uunissa kypsentämiseen.  

 

Alta löydät vielä kätevän listauksen, joiden avulla onnistut varmasti naudan sisäfileen valmistuksessa:  

 

  1. - Valitse tuore ja laadukas naudan sisäfilee. 
  1. - Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. 
  1. - Mausta liha hyvin: Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria tai muita mausteita halutessasi. 
  1. - Kuumenna paistinpannu kuumaksi ennen lihan lisäämistä. 
  1. - Paista naudan sisäfilee kuumalla pannulla molemmilta puolilta nopeasti, jotta se saa kauniin rusekan paistopinnan. 
  1. - Käytä paistomittaria varmistaaksesi, että liha on kypsennetty haluamaasi kypsyysasteeseen. 
  1. - Anna lihan levätä noin 10-15 minuuttia ennen leikkaamista. Tämä auttaa lihanesteitä jakautumaan tasaisesti ja pitää lihan mehevänä. 
  1. - Leikkaa naudan sisäfilee ohuiksi viipaleiksi vastakarvaan, jotta saat kauniin ja murean

 

Osta sisäfilee kotiinkuljetuksella tästä!

 

NAUDAN SISÄFILEEN PAISTOAIKA

Naudan sisäfileen paistoaika riippuu lihan koosta ja halutusta kypsyysasteesta. Parhaimpaan lopputulokseen pääset käyttämällä paistomittaria. Mittaa haluamasi lihan sisälämpötila paistomittarilla aina lihan paksuimmasta kohdasta.  

 

Sisäfileen kypsyysasteet:  

Kypsyysaste 

Sisälämpötila 

Medium rare  

54-57°C 

Medium  

60-63°C 

Well done  

68-74°C 

 

Hyvä nyrkkisääntö naudan sisäfileen paistamiseen on "2-3-4-menetelmä". Tämä tarkoittaa seuraavaa: 

 

  • 2 minuuttia: Paista liha kuumalla pannulla molemmin puolin noin 2 minuuttia, jotta se saa kauniin ruskean paistopinnan. 
  •  
  • 3 minuuttia: Siirrä liha uunipellille ja paista sitä uunissa noin 3 minuuttia haluamaasi kypsyysasteeseen. 
  •  
  • 4 minuuttia: Anna lihan levätä noin 4 minuuttia ennen leikkaamista, jotta lihasnesteet jakautuvat tasaisesti lihan sisälle ja saat mehukkaan lopputuloksen. 
  •  

Tämä menetelmä sopii hyvin medium-kypsän naudan sisäfileen valmistukseen. Jos haluat lihan kypsyvän enemmän tai vähemmän, voit lisätä / vähentää sisäfileen uunissa viettämää aikaa. On kuitenkin tärkeää käyttää paistomittaria varmistaaksesi, että liha on kypsennetty haluamaasi kypsyysasteeseen. 

 

Katso video ja opi sisäfileen valmistus!

 

KIINNOSTAAKO MYÖS NAUDAN ULKOFILEEN VALMISTUS?

Naudan ulkofileepihvi,lisäkkeenä parmesanperunakakku,sitruuna-rosmariinikastike,rucolasalaattia.jpg

Näillä vinkeillä onnistut!