SAVUSTAMINEN GRILLISSÄ: VINKKEJÄ JA OHJEITA
Kesä on täydellistä aikaa nauttia grillauksesta ja savustamisesta. Savustaminen grillissä ei vaadi erillistä savustinta – voit saada herkullisen savun aromin myös grillillä. Tässä ohjeessa jaamme vinkkejä, joiden avulla onnistut kesällä grillillä savustamisessa.
Katso alta Atriamestareiden Jamen ja Nickin parhaat vinkit savustukseen; grillin sytyttämisestä lihan valmistukseen saakka!
GRILLILLÄ SAVUSTAMINEN: OTA HUOMIOON NÄMÄ VINKIT
1. Valitse sopivat savustuslastut:
Savustuslastut ovat tärkeä osa savustamista. Valitse laadukkaat savustuslastut tai -palat. Mitä isompi grilli, sitä isompaa savustuspuuta voit käyttää. Esimerkiksi omenapuu, kirsikkapuu tai mesquite sopivat hyvin.
2. Sytytä hiilet oikein
Sytytä grillissä kohtuullinen määrä hiiliä tai brikettejä. Älä täytä grilliä liian täyteen – jätä hiiliritilälle myös tyhjää tilaa. Jos käytät kaasugrilliä, sytytä vain reunimmaisin poltin.
3. Tee savustuspaketti
Ota reilu pala foliota ja taita se kaksin kerroin. Asettele folion toiselle reunalle keko savustuslastuja tai -puruja. Taita folio tiukasti yhteen ja tee muutama reikä folion päälle. Aseta folio nyytti hiilien kylkeen tai palavan polttimen päälle ja odottele savun muodostumista.
4. Savusta grillattavat
Kun savua alkaa tupruta grillin kannen reunojen välistä, voit laittaa savustettavat tuotteet grillin ritilälle. Jatka grillaamista normaaliin tapaan, mutta muista sulkea kansi. Halutessasi lisää savustuslastuja tai -puruja suoraan hiilloksen päälle.
5. Kostuta savustettavia lihoja
Kun lihaa savustetaan pitkään, sen pintaa kannattaa aina välillä kostutella suihkepullolla. Voit käyttää yksinkertaisesti vettä tai lisätä joukkoon etikkaa, suolaa ja sokeria lisämakua varten. Kosteutta savustukseen voit myös lisätä lisäämällä grilliin vedellä täytetyn folioastian.