Kun otat kaasugrillin käyttöön esimerkiksi kesätauon jälkeen, kannattaa toteuttaa heti pieni perustarkistus grillin kunnolle. Kaasugrillin liittimet ja letkut tulee käydä läpi ja tarkastaa, että ne ovat kunnolla kiinni. Letkut hapertuvat ajan mittaan, joten niiden vaihto on ajankohtainen noin kolmen vuoden välein.
Rasvanpoisto kaasugrillistä
Kaikissa kaasugrilleissä on jonkinlainen pelti tippuvan rasvan keräämistä varten. Jos haluat päästä siivouksen kanssa hieman helpommalla, kannattaa pelti suojata foliolla ennen grillausta. Kun pelti alkaa näyttää sotkuiselta, voit vain napata folion sen päältä pois ja vaihtaa tilalle uuden.
Grillattavasta ruuasta tippuva rasva ei sotke vain grilliä, vaan aiheuttaa myös leimahduksia, jotka saattavat herkästi polttaa ruoan. Ylimääräiset marinadit ja öljyt kannattaakin pyyhkiä ruoasta pois ennen sen grilliin laittamista, jolloin suuremmilta leimahduksilta vältytään. Esimerkiksi rasvaisempaa lihaa grillattaessa leimahduksia sattuu kuitenkin lähes poikkeuksetta, eikä niitä ole mahdollista estää. Kannattaakin jättää osa grillistä tyhjäksi, niin voit vaihtaa grillattavien ruokien paikkaa, jos liekit alkavat lyödä liian korkeina.
Kaasugrillin aiheuttama palo
Jos kaasugrilliin sattuu syttymään hieman isompi palo, esimerkiksi pesemättömän rasvankeruupellin johdosta, on tärkeintä kääntää kaasunsyöttö heti kiinni ja irrottaa painesäädin, jottei liekki pääse leviämään kaasupulloon. Painesäädin kannattaa toki irrottaa grillistä myös silloin kun grilli on käyttämättä pidempiä aikoja. Näin kaasupullo ei varmasti pääse vuotamaan.