Video: Onko sinun syömäsi broileri saanut sen elinaikana antibiootteja?

Antibioottivapaus

Video: Onko sinun syömäsi broileri saanut sen elinaikana antibiootteja?

Video

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.

Söisitkö sellaista broileria, jonka alkuperästä et tiedä? 

Luultavasti et – eikä se kannatakaan.

Ulkomaisessa broilerintuotannossa on yleistä, että antibiootteja käytetään kasvunedistäjinä ja sairauksien ennaltaehkäisyyn. Ongelmalliseksi tämän tekee se, että bakteerit saattavat tulla vastustuskykyisiksi antibiooteille niin ihmisten kuin eläinten hoidossa.

Globaalissa mittakaavassa tilanne on paha. Käytännössä ollaan jo lähellä tilannetta, että joihinkin infektioihin ei enää ole olemassa tehoavia antibiootteja.

Video

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.

Jotta et söisi mahdollisesti antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja sisältävää broilerinlihaa, kannattaa valita kotimainen vaihtoehto.

Suomessa broilereiden kasvatusolosuhteista ja erilaisten tautien ennaltaehkäisystä huolehditaan niin hyvin, etteivät eläimet pääse sairastumaan ja antibiootteja ei tarvita.

Atria Perhetiloilla eläinten hyvinvointi on viety niin pitkälle, ettei broilereille tarvitse antaa yhtäkään antibioottia koko niiden elinaikana.

Kun syöt broileria, syö suomalaista.

Kysyimme perheellisiltä ja opiskelijoilta, onko heidän syömänsä broileri saanut sen elinaikana antibiootteja. Osallistu keskusteluun tunnisteella #tiedanmistaruokanitulee.