URHEILUSEURAT

Atria tukee vuosittain useita lapsia ja nuoria liikuttavia urheiluseuroja. Haluamme urheiluseurojen tukemisella mahdollistaa lapsille ja nuorille parempaa huomista, sekä tukea terveellistä elämäntapaa edistäviä voittoa tavoittelemattomia yhteisöjä.

 

Atrian urheiluseurayhteistyö keskittyy ensisijaisesti ihmisten hyvinvoinnin tukemiseen sekä tukeen sellaisille tahoille, jotka toimivat oikeudenmukaisesti ja mahdollistavat hyvinvointia mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle. Tuemme erityisesti urheiluseuroja, jotka toimivat tehdaspaikkakunnillamme.

 

Tutustu yhteistyöseuroihimme alla!

SJK - Seinäjoen jalkapallokerho

 

 

Seinäjoen Jalkapallokerho on vuonna 2007 perustettu jalkapalloseura, joka kilpailee kolmella joukkueella Suomen huipputasolla Veikkausliigassa, Ykkösliigassa sekä miesten 2. divisioonassa. SJK on koko Etelä-Pohjanmaan seura ja sen tavoitteena on tuoda elämyksiä sekä aitoa yhteenkuuluvuutta omille sidosryhmilleen ja alueen ihmisille. Seinäjoen Jalkapallokerhon koti on vuonna 2016 valmistunut moderni OmaSp Stadion. Suomen komeimmaksikin sanotulla stadionilla esiintyvät läpi vuoden myös erilaiset artistimaailman tähdet.

 

Seinäjoen Jalkapallokerhon sitoutunut seuraajakunta on demografialtaan monipuolinen. SJK-konserni tavoittaa tapahtumissa vuoden aikana jopa satoja tuhansia ihmisiä. SJK-konsernin kumppaniverkostoon kuuluu tällä hetkellä yli 700 toimijaa, ja heistä jokaiselle pyritään pohtimaan juuri heidän laisensa kumppanuus sekä sen hoito- ja ylläpitostrategia.

Seinäjoki Crocodiles

 

 

Seinäjoki Crocodiles on vuonna 1987 perustettu amerikkalaisen jalkapallon ja cheerleadingin erikoisseura, joka tarjoaa nuorille laadukkaan urheiluharrastuksen. Seurassa on mahdollisuus kehittyä aina lajin huipulle asti. Seuramme liikuttaa noin kolmeasataa aktiiviharrastajaa. Cheerleading ja amerikkalainen jalkapallo on molemmat hyvin yhteisöllisiä lajeja, joissa on paljon erilaisia rooleja. Harrastaminen ja pelaaminen on kurinalaista, opettaen ottamaan myös muut huomioon.

 

Miesten joukkueemme on voittanut SM-kultaa vuonna 2001, ja lähes 20 muuta SM-mitalia vuosien saatossa. Lisäksi juniorijoukkueemme ovat voittaneet kymmenkunta SM-mitalia. Olympiakomitean myöntämän Tähtiseura-statuksen saavutimme vuonna 2021. Meidät on myös valittu useamman kerran Seinäjoen vuoden joukkueeksi sekä Amerikkalaisen jalkapallon liiton vuoden junioriseuraksi.

Seinäjoen Peliveljet

 

 

Seinäjoen Peliveljet ry on vuonna 1994 perustettu salibandyn erikoisseura, joka on saanut Olympiakomitean lasten ja nuorten Tähtiseura-tittelin. Seura edistää salibandykulttuuria toiminta-alueellaan tarjoamalla huipputason kilpaurheilu- sekä harrastetason toimintaa yhä uusille ryhmille. Toiminnan tavoitteena on tarjota kaikille mahdollisuus toimia Peliveliperheessä pelaajana, valmentajana tai toimihenkilönä, yhdessä toimintaa kehittäen. SPV liikuttaa kilpatoiminnassa 445 nuorta ja kaikkineen seuraan kuuluu harrastajia noin 530.

 

Seuran arvoihin kuuluvat perhekeskeisyys, vastuullisuus ja seurauskollisuus teemalla ”Kerran speveläinen, aina speveläinen!” Peliveljissä jokainen on tärkeä. Seurassa nuori voi harrastaa omalla tasollaan, valmentaa tai toimia lasten kerhonohjaajana. Lisäksi seuramme toiminnassa pääsee osallistumaan pelitapahtumien monipuolisiin tehtäviin esimerkiksi viestinnässä ja markkinoinnissa.

 

Kilpailumenestyksen osalta Seinäjoen Peliveljet on salibandyn kaikkien aikojen miesten SM-mitalitilastossa neljäntenä: kolmella kulta-, yhdellä hopea- ja neljällä SM-pronssimitalilla. Naiset ja poikajuniorit ovat myös saavuttaneet SM-mitaleita. Lisäksi seuran pelaajia on esiintynyt maajoukkue-edustustehtävissä vuodesta 2001 lähtien. SPV on myös tuore Tähtiseura (Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma). Toimintamme laatua on kehitetty vuosien ajan ja Tähtiseura-merkki oli meille tärkeä tunnustus tehdystä työstä. Lisäksi Pohjanmaan Urheilugaala on vuonna 2020 palkinnut seuramme vaikuttavasta seuratyöstä.

SJK-juniorit - Seinäjoen jalkapallokerho

 

 

SJK-juniorit on jalkapallon monitasoseura, joka tarjoaa mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa kaikille aina 4-vuotiaasta saakka sinne asti, kun vielä liikunta on mahdollista. Seura on toiminut SJK-juniorien nimellä vuodesta 2012. Ennen tätä seura on toiminut vuonna 1955 perustetun Törnävän Pallon -nimellä. SJK-junioreissa on alle 18-vuotiaita jalkapallon harrastajia n. 1100. Tämän lisäksi seura liikuttaa noin kahtatuhatta päiväkotien ja alakoulujen lasta vuosittain eri tapahtumien muodossa. Seurassa nuori saa olla oma itsensä ja harrastaa sekä tuntea yhteenkuuluvuutta. Seurassa nuorella on mahdollisuus myös tavoitella kilpaurheilu-uraa ja aina maailman huippujoukkueita.  

 

Seurayhteisöllä on edustusjoukkueet valtakunnallisesti kahdella korkeimmalla sarjatasolla Veikkausliigassa ja Ykkösliigassa. Junioreiden puolella seuran kaikki ikäluokat 13–15-vuotiaissa tytöissä ja pojissa pelaavat korkeinta sarjatasoa, eli Liiga Pohjoista. Viimeisimpänä saavutuksena on SJK-junioreiden kasvatin Ilari Kangasniemen siirto Italian huippuseura Internazionale Milaniin. Lisäksi SJK-junioreiden pelaajia on säännöllisesti esiintynyt nuorten maajoukkueissa.

Järviseudun pallokerho

 

 

Järviseudun pallokerho on perustettuna vuonna 1996. Alun perin seuran lajina on ollut jääkiekko, ja vuonna 2006 seuran toimintaan tuli mukaan jalkapallo. Järviseudun pallokerhon tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman moni harrastaisi kunto-, kilpa- tai huippu-urheilua edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti. Yhteensä seuran toiminnassa on mukana noin 220 lasta ja nuorta. Seura on toiminut alueella pitkään ja pystymme tarjoamaan turvallisen ympäristön, jossa voi harrastaa liikuntaa ammattitaitoisten ohjaajien valvonnassa.

 

Järviseudun Pallokerho tarjoaa jäsenilleen kilpailutoimintaa, koulutustoimintaa, valmennus- ja harjoitustoimintaa, nuorisotoimintaa, tiedotus- ja suhdetoimintaa, valistus- ja kasvatustoimintaa, kuntoliikuntaa sekä muuta samantapaista toimintaa tavoitteenaan kasvattaa yhteiskunnalle ruumiillisesti ja henkisesti vireitä ja hyödyllisiä kansalaisia.

 

Seurasta on tullut maajoukkuetason urheilijoita niin miesten jääkiekkomaajoukkueeseen kuin naisten U18 maajoukkueeseen. Seuran pelaajat ovat saavuttaneet niin miesten U20 maailmanmestaruuden kuin myös naisten U18 Euroopanmestaruuspronssia. Lisäksi seuran pelaajia pelaa useissa SM-liigaseuroissa nuorten sarjoissa. Seuramme toiminnan aikana olemme liikuttaneet tuhansia lapsia ja saaneet ohjata heidät urheilullisen ja terveen elämäntavan pariin.

 

Alajärven Ankkurit

 

 

Alajärven Ankkurit on perustettu vuonna 1944. Seuramme tarjoaa pesisharrastuksen ja kilpailutoimintaa 5–20-vuotiaille. Seuramme toiminnassa on mukana noin 250 nuorta. Seuramme B-pojat pelaavat Superpesistä ja Ykköspesistä. Superpesistä pelaa myös edustusjoukkueemme. Lisäksi seuramme vanhimmat tytöt pelaavat SM-tasolla.

 

Seuramme on voittanut miesten Superpesiksen SM-kultaa vuosina 1988 ja 1989. Lisäksi olemme voittaneet 2 SM-hopeaa ja 3 SM-pronssia. A-poikien ja kaikkien nuorempien sarjojen valtakunnallisia mitaleja olemme voittaneet yhteensä noin 40.

 

Liikunnan ilo, onnistumisen elämykset, kaveritaidot ja menestymisen sekä kilpailemisen myönteinen vaikutus ovat nuorille pesiksen parasta antia!

JymyJussit

 

 

JymyJussit pelaa pesäpalloa Suomen huipulla, pääosin Etelä-Pohjalaisten pelaajien voimin ja on johtava huippupesäpallon kehittäjä. JymyJussit on ollut toiminnassa vuodesta 2012 alkaen. JymyJussit tuottaa kiinnostavia ottelutapahtumia, jotka ovat haluttuja tilaisuuksia ja tuovat lisäarvoa yhteistyökumppaneille. JymyJussit antaa pelaajilleen mahdollisuuden kehittyä, kasvaa ja menestyä. JymyJussit tukee aktiivisesti omistajaseuroja juniorivalmennuksessa.

 

Seura on keskittynyt miesten Superpesikseen ja sen tehtävänä on olla pelaajille reitti huipulle kotikaupungissa ja jatkaa omistajaseurojen hyvää työtä juniorivuosien jälkeen. Seuran tulee olla nuorille houkutteleva vaihtoehto juniorivuosien jälkeen ja toimia tavoitteellisena esimerkkinä ja harjoittelun motivaattorina. Unelma menestyksestä kotikaupungissa hienon lajin parissa tulee olla selkeä tavoitetila, johon töitä tehdään yhteistyössä läpi organisaatioiden.

 

Seura on voittanut hallipesiksessä hopeaa vuonna 2015. Superpesiksessä runkosarjan 4. sija on paras saavutus, jota on seurannut useat puolivälierät. Joukkue ei ole saavuttanut unelmaansa pelata välierissä ja mitaleista. Sitä tavoitetta kohti töitä tehdään jokainen päivä.